Tlong bgi pendapt apa prlu sya buat

Kandungan sya dah 26 weeks tpi masih blom buat buku .. sya malu sebab sya belum kawin .. orng yg spatutnya bertanggungjwb dia tknk brtnggungjwb dan sruh sya gugurkan sja bby ni tpi sya tak smpai hati sbb bby ni tk brsalah dan sy sygkn bby ni ..sya nk prgi klinik untk buat buku dan tgk prkembangan bby tpi sya segan .. tlong suggest skit ap prlu sya buat 😌

52 Balas

Hi dear. Saya temankn my best friend pun single mom dulu. Dia checkup kt private sampai 28 minggu baru pergi kk sbb faktor duit takut tak mampu nak bersalin dekat private. Dekat kk, dia langsung tak dapat layanan buruk. Statement yg kurang manis pun takde. Nurse and doctor semua concern and ye, nanti sticker kat buku kuning (single mom) and nanti mmg banyak soalan (siapa nak jaga etc semua) and akan kena refer kat pakar etc. Tapi time tu kawan cakap doctor pakar mengaku diorg mcm kepochi tanya bukan sbb apa, tapi sbb kalau you nak giveaway baby tu nanti diorg tolong uruskan. Also sbb nak tahu if you mentally prepared ke depressed ke jaga baby sihat elok ke etc. Mcm my friend, tak kahwin pun in the end tapi dia mmg plan jaga anak dia so nurse/doctor tak soal or perli pun. Kalau private diorg tak peduli sangat tapi kalau kk mungkin akan ada banyak soalan lah jugak. Mungkin jugak depending kn kk mana. Saya advice mmg pergi je klinik dear sbb yang penting is ada record and tahu baby sihat Inshallah. Selebihnye Allah akan permudahkan