Tlong bgi pendapt apa prlu sya buat

Kandungan sya dah 26 weeks tpi masih blom buat buku .. sya malu sebab sya belum kawin .. orng yg spatutnya bertanggungjwb dia tknk brtnggungjwb dan sruh sya gugurkan sja bby ni tpi sya tak smpai hati sbb bby ni tk brsalah dan sy sygkn bby ni ..sya nk prgi klinik untk buat buku dan tgk prkembangan bby tpi sya segan .. tlong suggest skit ap prlu sya buat 😌

52 Balas

Hey . Dont worry . Bukak je buku pink nurse takkan judge awak . This is for your baby health . Trust me the baby need its chance to live . Jangan malu . Trustme buku pink sgt penting if you nak buat surat beranak dia nanti senang . Pls just go igt ! Jangan malu pada masyarakat . Malu pada Allah , baby tu ada hak nak hidup even with single mom . You’re strong

kena jgk buat. Buang prsaan malu. Biar la org ckp apa pn. Fikirkn anak tu je. Kesian kt dia. Anggap la tu hukuman utk diri sdri. Buat demi ank. Kalau skrg rasa malu, mcm mana kita nak hadap org luar lps dia lahir, mcm mana kita nk bsrkn dia. Nnt bersalin perlu ada buku pink. Nk buat mykid ank pn perlu buku kid. So kuatkn diri. Tebalkn muka.

Kuat kn semangat. Gi lh klinik buat kad & pemeriksaan. Anggap jer Apa yg berlaku sebagai pengajaran dlm hidup. Beranikan diri Demi ank dlm kandungan tu. Biar org nk kata apa. Buat x tahu & pekak kn telinga. Xada manusia x pernah buat silap dlm dunia ni. Pnting jaga baby dlm kandungan tu elok2. Allah dh Amanahkan awk jaga baby tu.

pergi je demi baby..klu nurse mrh sb lmbt buka buku, awk pekakkan telinga...lama2 ok je...at least awk taw perkembangan baby...skli dah bt slh, jgn bt slh lain lg ..jga baby baik2, beri didikan agama dan ilmu secukupnya...klu awk rsa keseorangan, awk aggpla baby tu peneman awk, kekuatan awk...semoga dipermudahkan urusan awk

Pegi je sis.. nurse xmrh pn... drpd sis bersalin xde buku pink.. lg kene bebel dgn doktor n nurse kt hospital.. nk buat mykid anak pn susah.. nk kene angkat sumpah bagai.. jd.. mse ad mse ni.. buat yg mne patut dlu.. risau jgk baby kt dlm tu mcm mne.. msty sis nk thu perkembangan dye kn.. ape2 pn.. semoga sis dipermudahkn urusan

takde apa yang nak dimalukan pun sis.. kita dah pandai buat kan so kena pandai tanggung lah haha.. lagipun nurse nurse kebanyakan baik je.. pergi je cakap kat kkia nak buat buku pink untuk single mother dorang faham je.. kesian kat baby kalau lambat lambatkan buka buku sebab kita tak tahu keadaan dia macam mana kat dalam.

Kes i pun sama . Takpa . I lagi lah da 32 weeks baru bukak . Lagi lah dah nak beranak baru bukak . Sebab baru kantoi dgn family . Seminggu sebelum saya nikah saya bukak alhamdulillah lelaki yang mengandungkan saya adalsh suami saya skrg . Awak bukak je . Nanti nak buat surat beranak . Takyah malu srs bby paling penting

for me , better buat je . untuk kita tau perkembangan baby . InSyaaAllah klinik tu takkan bagi kita tekanan sebab kita tengah pregnant . doa banyak banyak , pergi je klinik okay . semoga semua berjalan lancar . nanti nurse or doc akan bagi tau langkah seterusnya .

Cerita Sya sama MCM kmu sis,buat sajalah sis takda nurse marah,marah pun skjp saja. Tapi masa u nak buat buku pink tu kena lama lh dkt klinik sana 3-4 jam kmu tunggu sebab kmu bnyk tertinggal sudah. Sya buka buku pink 28 weeks bersalin 37 weeks

ye betul... sis kalau sis x nak jage baby tu mase dah bersalin pls ye jgn buang ...bgi saya. ..kwn sy 6 tahun kwin belum lagi di kurniakan rezeki anak ...sy nk bgi kwn sy ...nnti apa2 boleh whatsapp 0.1.3.2.5.7.1.7.7.5