HB RENDAH....

Kandungan saya baru mencecah 5bulan lebih..tahap hb saya selalunye rendah susah nak naik..dah makan hati ayam,bayam,kerang sampai tak lalu nak telan..ada cara lain tak boleh naikkan hb...

44 Balas

masa kandungan sa 7mggu....hb cuma 8.2 ja sis...lepas tu kena suru mkn ubat 3sekawan tu....hb naik 9.6 ja......tapi ada kawan bagi tips mkn buah jambu batu......tpi tpt sa tggal susa mau dpt jambu batu....yg ada jambu monyet tu ja.....jambu saiz kecil2 tu....sa mkn pg dan ptg...setiap kali mkn 2/3biji ja.....selama 2mggu.....sekali cek hb trus naik 11.8.....tekejut doktor.....sbb sa ni beta thalisimia sis....