Tips naik hb

Hai semua, tips2 naik hb ada x? Ataupun ada tak minuman/supplements yg korang pernah makan tuk naikkan hb. Dah makan bayam kerang still xnaik..nak try amek jus/minuman. Tpi xtau yg mana satu#firstbaby #ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Balas

kalau ada ambik minum or makanan berkafien sekurang2 nya gap 3 jam selepas or sebelom. jangan makan ubat iron dgn susu. macam saya ada talasemia trait. jd kalau hb range 10 tu doctor kata still normal. below 10 pernah dpt. sy makan ganilia waktu pagi. dan malam sebelom tido baru makan ubat iron doctor bagi. sy dpt ferrous. ferrous ni ubat iron sahaja jadi mmg kena mkn dgn vit c & asid folid. sy makan dgn air oren sunquick tanpa gula campur innate lactea. last 35w sampai 37w check hb haritu dh maintain balik 11.1