Pendarahan

Kandungan saya 18w. Semalam tiba2 sy terkejut tengok di underwear sy ada tompokan darah. Sepanjang dari awal mengandung memang tak pernah ada darah. Sehinggalah semalam dan hari ini pun masih ada. Tapi jumlahnya tidak banyak seperti darah period ke. Semalam terus ke doktor, doktor check scan kata doktor uri terletak dibawah betul2 menutup jalan keluar baby. Doc bgtahu tak payah risau sbb nnti 28w uri akan naik InsyaAllah. Sekarang ni, apa yang perlu sy lakukan untuk pastikan tiada lagi pendarahan buat masa ni before 28w. Ada yang berpengalaman???

1 Balas

But baby sangat active. Saya dah mula rasa pergerakan baby yg sgt active. 😘Alhamdulillah

5y ago

Alhamdulillah, sy penah terbaca placenta previa ni tak boleh buat kerja berat2.. Kena byk bedrest.. Cuba google tentang placenta previa