uri dibawah

ada tak yang pernah pregnant atau tgh hadapi, bila scan doktor ckp uri dibawah & mungkin berisiko pendarahan ?ada tips tak untuk masalah saya ni?

10 Balas

Klau kandungan still awal takpe lagi, klau dh masuk trimester 3 mungkin kena standby la.. Saya pun hari2 spotting sbab uri rendah, selagi baby okey takpe lagi tapi doc bg ubat kuatkan rahim la..

Sy skrg 30 week.. Arito scaan uri da dkt sikit ngn tmpt bslin..risaau jgk... Doc kata kne bnyk rest... Then 14/5 ni dynk scan.. Klw xnaik kne jmp pakar😢😢😢

Dah weeks ke berapa sis? Selalunya bila dah 3rd trimester dan nak dekat2 bersalin kepala baby akan ke bawah dan uri ke atas.

Klau uri kt bawah elak kn bersama suami dulu... Takut ade pendarahan... Klau awal lg insyaallah die naik nnti... Jgn lasak2

Bedrest. Jangan angkat berat.. Sy pernah pendarahan sbb uri kat bawah jugak. Warded 17hari hehe.. Hati hati yee..

Maaf nak tnya. Kalau uri rendah ada rasa sakit apa2 x.. Ad keluar spotting ke

Sy uri dkt bwah juga.. Alhamdulillah takde pendarahan,, xtutup jalan

sy 20wk agk rendah gak uri.. tp wk28 scan dh ok dok kt ats..

Berapa minggu? Uri boleh naik lagi kalau awal2..

Banyakkn sujud..insyaallah naik