SEMBELIT TERUK

Kandungan dah masuk 13wk lbih tapi sembelit teruk ni even dh try makan syur n buah, any tips?

18 Balas

Bykkn air ksong.. Tu je tips saya... Sayur dan buah x tllu mbantu.. Saya mnum air kosong 1.5l ke 2l air shari... Sbb sbelum ni, prnh sembelit truk smpi bdarah.. Siksa sgt.. Saya elak makan epal juga.. Byk makan buah betik yg masak. Pear dan prune.. Tu je dh ckup. Hrp mbntu

2y ago

setuju👍👍

Boleh try ganilia, supplement utk pregnancy. Dengan saya sgt sesuai, hari2 lawas & mood pun tak swing. Happy je pregnant kali ni. Alhamdullilah, doc yang suggest ambik ganilia

2y ago

Supplement utk pregnant

sis beli produk HPA tuju angin dengan spriluna snagat elok untuk sembelit ketika hamil hari2 kita akan membuang dgn lawasnyaa jangan risau this produk x effect baby..

Awk try minum susu similac mom. Alhamdulillah sye tak sembelit , makin lawas bila minum similac mom. Similac mom juga boleh naikkan hb dan beri energy 🥰

Saya dulu anak first sembelit sampai buasir, sekarang awal2 pregnancy dah amik Ganilia. Alhamdulillah smpai harini takde sembelit dahh.

Dragon fruit -Buah naga warna pink memang berkesan.Makan satu atau setengah buah lepas dinner sebelum tidur.

Sy mkn kurma…trus lancar buang air besar.kurma bagus utk usus or sembelit

minum air kosong secukupnya, bersenam. cuba try similac mom klu serasi.

try buah naga. nnt lawass. atau minuman prebiotik utk usus mcm vitagen

mkn prebiotik utk preggy..pastu lactul..boleh beli difarmasi