Sembelit first trimester

Kandungan 9 minggu normal ka sembelit? Ada mommies yang tahu tips senang membuang? Kadang sampai lenguh kaki lama duduk dkt tandas.

7 Balas

kalau bdan sy tolerated dgn buah epal.. stok wajib kena ada dlm peti ais. and 1 more mkn @ minum orange juice. if mkn jambu batu pon sy blh jd sembelit.

bykkan bergerak..saya lepas boleh mula bekerja semula selepas pkp..Alhamdulillah sembelit berkurang..kdg2 je jadi sbb bila bekerja byk bergerak.

sy dri awl smpai akhir sembelit...mkin dh besalin mkin sembelit pdhl dh minum air 2 liter shri n mkn sayur tetap jgk sembelit...

Minum susu nnt cirit. Sy squad aje kt tandas. Klu dduk mmg x kluar.

Banyakkan minum air. Insyallah senang menbuang

Try makan buah betik dan banyakkan minum air masak

bykkan minum air msk, mkn sayur dan buah .