Sembelit teruk

Hai mummy, Sy skrg 32 weeks tapi sembelit teruk sangat. Sengsara sgt bila pegi tandas. Ada tips tak supaya senang membuang? #firstmom

4 Balas

sy makan colonis mestica by jrm tiap kli 2 3 hari tk membuang. alhamdulillah esoknya terus lancar. now sy makan nutri hi-b hari2 sebotol sbb hb sy low. stop colonis n alhamdulillah hari2 membuang. btw sy dh sembelit smpai ke tahap buasir. tpi hujung2 prgncny lak bru jumpa ubt sesuai.. kalau awal2 sy dh tau cara, mesti boleh avoid buasir tu hmm.

Sy makan betik banyak2 dgn buah naga alhamdulilah boleh berak. Tapi air kosong suam kena banyak jugak minum

Makan buah naga sis. Confirm membuang terus 💩

cuba mkn buah naga sis...