Hi,

Kalo tkda simpton morning sickness itu normal kah?

25 Balas

Pengalaman saya anak 1st masa bln pertama mual tapi tak la beria2, mgkn masa tu tak tahu saya preggy. Lepas cek upt tahu yg saya preggy, terus hilang rasa mual. Tapi masuk anak ke 2 mual sampai 3 bln cuma tak teruk sgt, mual2 manja je.

Ada la sikit2 mcm mual2. Xboleh bau goreng2. Lidah rasa pahit .xselera nk mkn sbb rse makanan xsedap. Picky sikit pilih mkanan . Alhamdulillah.. As long as you and baby sihat and grow well. 😉take care dear.

Kene cek jugak..klu bby ok..ok la tu...heran la sume kt sini jwb normal...tau x kbayakan kes bby yg x berkembang simptom nye xde morning sickness...

4y ago

Sy pon 2 kali keguguran..mmg xde moning sickness.mse keguguran tu pon doc tnye ade tnda mual2 loya lg x

Best lah tak de alahan. I alahan teruk sampai today😭. Muntah2 cirit-birit then bila makan mesti tak lalu. Kadang takut apa2 jadi dekat pregnancy.

normal..sy pon xda..alhamdulillah..dlu awal pregnant ja pening kdng2 n muntah pon sbb xthan bau ubt tp skjap ja...😅

Normal. Syukur alhmdulillah lah tu. Kwn sy, dia xde morning sickness ms time pregnant smp tak perasan dia pregnant....

Normal.. Sy nk msk ank ke4, xpnah ada morning sickness. Skg dh 3boy.nk msk ke4 nie, xtahu la boy ke girl. 😁

normal.. tade masalah pun sebenarnya.. lagi bagus kalau tade alahan, tadelah lembik badan 😂

Msa awl pregnant sya tk de morning sickness.. Tpi da msuk 4 bln bru la ade morning sickness..

Normal sis...saya pun tak ada morning sickness..alhamdulillah