morning sickness

Hi mommy skrg sy dh masuk 6 minggu tapi masih blm ade morning sickness, biasa ke? Sbb sy pernh dengar kalo xde morning sickness langsung means kandungan tu x kuat.. Tul ker? Risau sbb pernh miscarriage sebelum ni... After 4 months pregnant again..

71 Balas

Saya bukan takat morning sickness, evening night sepanjang hari loya2. Bau suami pon rasa mual2. Berat sampai turun sbb tak lalu makan. Teringin mcm2 bila ada depan mata satu suap ja makan. Kadang tu bila bayangkan makanan je pun dah naik loya tekak. Tumis2 tak boleh bau. Nak masak kena tutup hidung bagai. huhu Alhamdulillah sangat kalau takde alahan. Semoga kandungan ibu2 yang membaca sekalian dipermudahkan dan sihat sehinggalag bersalin. Aamiin.

morning sickness,alahan,muntah,mual,soalan mcm ni byk pulak timbul kt sini,huhu...x semestinya bila da mengandung kne lalui benda2 tu sis, bdn masing2 x sama, normal je klu ade yg x lalui semua tu, kne bersyukur klu x lalui semua tu, x di uji dgn semua tu, jgn jadikan tu sebagai sebab untuk peningkan kepala brfikir kenapa xde morning sickness dan seangkatan dgnnye tu...rileks2 je, selagi doktor ckp ok, maka ok la..jgn fikir negatif.😉

Seronoknya xda morning sickness.. sy skrg dh msuk 19weeks masih ada.. masa 14weeks sy kena warded sebab morning sickness teruk.. 3hari kat hospital masuk air.. inshaAllah, lain org lain simptom mengandungnya.. kawan sy dah 7bulan pregnant baru datang alahan sampai beranak.. semoga kandungan semua baik2 ja ya.. doa yg baik2.. smoga smua dpmudahkan 😘💕

mitos je tu klu xde morning sickness kndungan xkuat. stiap org lain2 bdn, lain jgk pningkatan hormon dia..ada alahan yg muncul awal, ada yg lmbt. ada yg alahan kuat, ada yg alahan yg ok2 je. jgn la bimbang psl alahan tu. jd sblm alahan dtg, elok awk enjoy je mkn..nti alahan dh dtg, mcm2 nti xblh nk mkn..masa tu bru la nyesal xsbr2 nk tggu alahan habis.

X lah..lain org lain jdnya..akk 5org pertama teruk alahn smpai 7bln.. Yg ke 6 x de langsung..dok tkt jgk..tp tawakal jer lah. Skrg ank ke 7 pun x de alahan.. Kwn akk ank pertama x de alahan..tp ank ke 2 baru dia tau camne tu alahan hehehe..serik dia kata..

xde la.. alhmdulillah xde mual2... ade org smpi berslin xmual2.. ade org dh nk beranak bru mual2.. ade org mule2 mual lpas dh 4 56 buln xmual dh.. ade org mudh ade org senang.. msing2 punya bahagian.. so sis syukur xde mual... ckup ikut waktu jge keshtan..

Same dgn sy sis ...now 6weeks sikit morning sickness pon tak ada . Doktor pon ada cakap semalam , memang ada sesetgh orang mcm tu . Jangan dengar cakap org , body org bukan semua sama dgn diri kita . Just checkup and take care diri sis oukee

5y ago

Bru buka 2hari yg lps ...6 weeks lh sis

Sy start mengandung smpai tengah tunggu hari nk bersalin ni xde morning sickness lgsung.. xde alah apa2 lgsung.. lain org lain pengalaman mengndungnya ya.. jgn dgr ckp org sgt.. nanti stress n not good for the baby.. think positif doa bnyak2.. 💖

Adoii morning sickness tu bukan ukuran kuat ke tak rahim kite. And 6weeks is too early awk nk ukur ade morning sickness ke tak. Mcm sy xde morning sickness dah 6 bulan, tp ade alergik lain plak mendapat. Kene byk membaca cari ilmu preggy

xbtul tu sis.. morning sickness ni ikut hormon jgk..rmai kwn2 sy yg xde morning sickness tp alhamdulillah bsalin elok jer..sy plak yg jelez tgk diaorg sbb morning sickness sy truk sgt..untung la sape yg xde morning sickness tu..huhu