Cucuk VENOFER

Kali ke dua cucuk Venofer sbb hb xmau naik.. naik skit tp trunnya byk.moga hb sy naik smp 11 sblm bersalin.. skrg 30w hb 8.9..

Cucuk VENOFER
7 Balas

saya amalkan air buah rebusan nufiya, 4hri sblm jmpa nurse saya akn mnum pgi & ptg. pgi mkn ubat iron tablet 2biji, saya xmnum susu sjak mnum air rebusan buah..dktr bgi msa 2minggu untuk naikkn hb..klu xnaik mmg jarum tmbh drah..msa tu 32w 10.3..alhamdulillah naik hb 11.8 xjdi ccuk tmbh darah..smnjk tu saya amalkn air rebusan buah nufiya & air kelapa..

4y ago

air kelapa bgus utk baby dlm perut..mak kata air kelapa kci bersih baby..bgus utk tmbh air ketuban jg..