breast pump

Nak tanye penting ke breast pump? Sebab saye suri rumah sepenuh masa dan baru pregnant anak pertama ...maaf ye tanye jngn kecam saya ..

5 Balas

Bagi saya tak perlu. Cukup belajar cara utk marmet dan prepare milk collector utk tadah susu bila baby menyusu sebelah. Terutama sekali waktu dlm pantang. Bila baby dah pandai hisap susu akan melimpah ruah dan senang kena bengkak susu. So milk collector dan marmet tu lebih membantu daripada pam.

Beli milk collector sis, sbb nanti kalau susu banyak sangat, sakit pulak breast. Nanti boleh pump dan simpan dlm storage bag.

Kalau housewife direct feed tak perlu pump, cukup marmet (manual guna tangan) kalau bengkak susu.

Tak perlu. Milk collector dah memadai n beli storage bottle je

Stand by ja.. kadang2 baby kurang menyusu nanti bengkak .