Nak beli 1 atau 2 breast pump?

Sye suri rumah tpi tak tahu nak beli brp breast pump. Kalau beli satu je rugi ke? #ingintahu #firstbaby #firstmom

5 Balas

Saya beli 1 je dulu, ikut size nipple kita. Cari je dekat google cara2 nak ukur size nipple. Sebab risau baby kuning or kena tahan wad lama. So kena jgak prepare susu dekat dia. Sediakan jugak botol susu yang kecik tu. If tak guna nnti takda la rasa membazir sgt.

Better beli single pump dlu n jgn beli yg mahal sgt.. sb sis pn xtau yg mane sis selesa.. so try single dlu.. kalau jenis tu sis slesa baru beli pair kalau nk.. sb kdg beli pair ttbe kte xminat jenis pump mcm tu so dh mmbazir

Suri rumah buat apa nak beli breast pump? Direct feeding lagi bagus kak..

10mo ago

sebab kalau penat masa baby lapar...bapak dia boleh susukan...apa yang penting...kerjasama~

Macam mana nak beli? Takde size ke apa ke

Satu tu maksudnya single pump ke

11mo ago

Sy xpakai tp ramai ckp better beli double je. Kalau sy pernah beli single sbb sebelah baby selalu minum sambil2.