Perlu lewatkan tarikh period ke

Kalau semasa buat buku merah doktor tanya bila last period..nak bagi tarikh betul atau pun nak lewat kan trikh nya??#1stimemom

31 Balas

klu mngikut pngalaman saya,ank first dan ke2 saya bagi tarikh betul tp x sangka pula saya overdue 1 minggu,,jd trpksa serah diri masuk ubat..sakit dia tu mcm 2 kali ganda sakit yg dtg sndri...lepas tu sya hamil ank ke3 lg,,saya bagi tarikh lewat 5 hari dr tarikh first...sbb sya tkut kena masuk ubat lg mcm dulu...ank ke3 ni ngam2 tarikh tu brsalin tanpa ubat..😊

4y ago

kalau dh namanya beranak, mestilah sakit😅. x induce pn sakit sparuh mati jgk. lebih baik sakit daripada jadi benda buruk pd baby dlm kandungan. ape2 pun, semua risiko tuan badan yg akn tanggung sendiri☺️