Perlu lewatkan tarikh period ke

Kalau semasa buat buku merah doktor tanya bila last period..nak bagi tarikh betul atau pun nak lewat kan trikh nya??#1stimemom

31 Balas

Kenapa nk lewatkan tarikh??? Bg ajela tarikh betul, kang papehal scan x betul dengan tarikh mcm mana pulak?? Nak ke kena rujuk pakar nanti???

4y ago

insyaAllah. aamiin. thanks..

bagi tarikh yg betul sis.. tarikh hari first period spya nnti bila scan tarikh due date xlari, apa pun smoga dipermudahkan urusan sis ya😍..

4y ago

sama2 sis

bagi betul. kalau tak scan usia kandungan tak sama. nanti kena suruh follow up pakar dan byk lg kena tanggung. jgn main2.

trikh betul awk kena bagi mna boleh tipu2.dari tarikh tu la DR nk anggar kn Kandungan awk dah brapa week n due bila..

Knp nk lewatkan tarikh? Tak phmlah, you better beli buku ni. N baca dlm ni pun ad kes mcm ni jugak xmemasal kene mrh dgn nurse

4y ago

Terima kasih awak

Sebaiknya sis bagi tarikh first date sis last period yg betul, takut ada masalah dikemudian hari nanti😊

Kena bagi tarikh betul. Sebab nanti taknak pembesaran anak kurang/lebih dari tarikh yg sepatutnya

kenapa nk bg tarikh x betul ye? kena la bg tarikh betul sbb dr tarikh tu la doc kira usia kandungan.

kene bagi tarikh betul last period terakhir kita. jangan dilewat atau dikurangkan.

mcm mne pon t dia akan ikut scan mse awal kehamilan tu utk tetapkn due date..