Selera kurang makan

Kalau selera makan kurang masa first trimester, apa yang boleh makan eh. Sebab saya punya alahan tak boleh bau orang masak bau ayam ikan pun tak boleh 😭

11 Balas

sy dlu pun mcm tu . dala xnk mkn . lepastu na tido je keje . kesian kat baby . tp sy tetap xleh na sumbat mknn . sy bole mnum je . tu puj xmcm biasa . tp lepastu beransur pulih . lg pun sy loya sbb mkn obimin . sy tukar iberet alhamdulillah selere skrg bukan main .

Sama dengan saya. 1st trimester tak lalu nak makan itu ini, esp nasi dgn lauk2. Saya cuba amalkan makan buah2han, mee and kadang2 saya terpaksa makan fast food tapi tak kerap lah since lauk2, nasi dah tak boleh nk masukkan.

Sma la..dlu sy makan bskut,bbuahan n mnun ssu kmbing ja..1st tremister xsmpai pn 20 kali mkan nasi sbp alahan teruk..nak muntah tu setengah mati sbb muntah degil nak keluar😂 #TAPactiveusers

sama la sis . saya pun mcm tu juga first trimester . tapi saya ganti makan buah buahan , sup2 , roti . 8w baru hilang alahan tu sis . skg saya dah 14w dah 🤗

normal kot hehehe kmi cmtu gak smpai takleh buat apa laa jdi kain burukkk lesu ja.. tapi muntah tu kami kerap mkn pelam..

try lah makan benda masam / manis . kalau tak lalu makan nasi , try makan kanji ke , benda yang berkuah

Makan kacang badam pun okey sis 😁, saya hritu minum susu farm fresh coklat je kerap

sya makn sunsweet..yg buah prune tu.. ngn biskut tiger.. tu ja yg kena ngn tekak

try makan buah kalau ok makan buah jer untuk trimester pertama

mkanan mknan yg awk suka mkn.. makanan yg menggalak selera