Pampers

Binggung,kalau newborn Pampers dia berapa cukup ye..sbb nak beli size S Banyak sikit..nak save bajet lgi...

25 Balas

Beli pack kecil dlu 1.. sebb Kita masih xtahu sesuai or x brand tu dgn kulit baby.. Saya belum Ada anak..tpi pengalaman jga anak2 saudara.. kakak2 Pon pesan beli sikit sja.lgpun xtahu bby kluar kecil ke besar 😅

Sye beli 1 pack je NB. Beli drypers touch sbb die ade 80pcs. then pakai size s je. Sye prefer besar ckit supaya peha die x rasa ketat sangat. Tapi baby pon baru 4.6kg je skrg ni. Die baru nk masuk 4 bulan

Anak 1st sy keluar 3.8kg. Beli newborn mmg kecik kalau baby berak aiyoo.. hbs la bocor. So sy beli saiz S terus senang selesa pun selesa. Now pregnancy sy beli Saiz S je. Tak beli newborn pampers da

Size S takot xmuat sis.. Size S tu biasa sesuai utk 5kg ke atas. Saya baby sebulan lebih baru pakai size S.. Lahir masa tu 3.36kg.. Newborn saya pakai dlm 3pek. Lepas tu tuka saiz S

Klu tgk size guard, saiz s utk 3-7kg. Saiz nb utk 0-5kg.. Jd klu baby lahir atas 3kg boleh dh kot pakai saiz s.. Cume klu saiz nb ada cutting utk tali pusat..

beli saiz S pon newnorn boleh pakai. Buat rugi je neli newborn saiz sebab dengan saiz S tak jauh beza dan harga saiz newborn lebih mahal dari saiz S

Huu. Sy beli 1 pack NB Petpet xckup. Skrg bru 19hari. Xtaw la baby banyk berak ke apa. Sbb kuning. Satu hari tu 5/6 kali jgk tukar😅

Newborn byk kencing n berak so mmg kne prepare pmpers byk2. Saiz pampers boleh refer ikut berat bby yg tulis kt plastik pmpers tu

Bli sikit je dlu sis...bli byk nt tkut pampers tu x sesuai ngn kulit bby...lg pn kna tgok berat bby jgak nk bli pampers ni...

Normal sebulan tu mesti kena prepair dalam 3bungkus macam tu..sebab baby memang akan banyak buang air kecil dan besar