help me

Kalau prgnant 6 minggu, boleh ke makan pizza?? Sebab ade orang ckp, tak boleh makan cheese klw bru lg prgnant, takot effect kt baby

31 Balas

Insyaallah ok je cuma jgn mkn byk sgt.. Even nenas pun sy pernah mkn ms awal pregnant tp quantity yg sikit. Yg penting sis kena tahu condition body sndiri selain itu ibu mengandung kena rajin membaca, zikir,mengj, solat taubat & tahjud insyaallah proses mengandung akan baik2 shj..

Klau ikut petua orng dulu-dulu, bila mngandung ni slgi blh mkn ,mkn je apa nk mkn, kecuali makanan panas blh la mkn 1 of 2 cubit , selain tu blh je , Time mngandung jangan banyak pantang sangat , nnti baby kluar berliur angkara kita ikut petua zaman skrng

Boleh dear...suami sy ckp mende2 tajam je xboleh mcm pisauu ,parang gergaji..hehehehee😂.gurauu je tauu td ade borak ngn dia..buat lawak pulak.semua boleh mkn dear.mula2 pregnen ni elak lah nenas betik muda air kelapa kot.itu pun xsama bdn..tc tau

Ntah la skrg ni lau pregnant byk sgt xblhnye.. Sye dri ank ptame n skrg tgh pregnant ank ke3, mse pregnant sye xde la pntg lrg sgt bab mkn ni.. Mkn je yg kite rse blh telan😅

sy penah bc cheese yg letak ats pizza cheddar, mozarella dan parmesan slmat inshaAllah. . ade jenis2 yg x boleh .. kalo was2 boleh search.. kalo takot jgn mkn byk sgt

Saya makan je sis masa kandang 8weeks. Memang selalu makan. Order pulak aloha chicken, tapi saya asing la nenas nya tak makan . Tak makan. Sis elak jangan order yang ada nenas ye

5y ago

Sy pon ske aloha chicken 😋 sos thousand island dia tu manis2 masam.. mmg berselera.. aduhhh mcm nak plak.. tp bru makan kemarin, kalau mintak lg dgn en suami mesti dia tk kasi ni 😂

Baru makan malam tadi sis. Pandai pulak makan pasta & pizza tak keluar balik😂 kalau tak makan sikit je habis keluar semua. Boleh je sis, InshaAllah tak pape 😊

5y ago

Kann😂 Lepastu suami pun ckp, pandai anak ayah. Sesekali nak ketuk bapak dia.

masa sy prgnt 6 week.. tu je yg boleh makan.. nasi2 x leh masuk.. rasanya xde masalah... saya makan je.. skrg sy dah 26w...Alhamdulillah baby ok.. bile scan..

Boleh asalkan xde nenas xpown sis mntk org pizza tu xletak nenas bgtae die sis pregnant n teringin nk mkn nt die buatkan untuk sis..

Sy hri tu pun mengidam nk mkn pizza.. Bantai jer bnyk pulak tu mkn... Tpi nenas sy buang la... Yg lain mmg licin sy sapu..