muka kusam

hi. boleh share tak mommies2 pkai skincare ape utk muka?? sejak prgnant ni sy stop semua kecuali cleanser sbb takot produk ade merkuri bahaya utk baby. skrg muka kusam tak suka pulak tgk. sy prgnant 5bln ?

27 Balas

Tak semua skincare ada merkuri, rajin kan google bahan apa yg kena elak utk ibu mengandung, kt watson guardian banyak je produk yg kita boleh pakai ☺️ Hnya ada few bahan je yg tak elok utk ibu hamil, so sis kena catat then bila cari skincare tengok ingredients dia ada tak bahan2 tu, kalau takde means skincare tu selamat utk kita guna ☺️ Macam sy pakai simple n hada labo

5y ago

Saya pakai pencuci muka ni n lotion dia sekali. Kalau jenis pencuci muka ni ph dia rendah so tak kacau skin barrier kita, elakkan yg ada kandungan aha/bha

Huhuhu redha jela. X dpt buat ape apa pon. Hormon tu. Sye pakai cetaphil dari dlu. Alhamdullilah muka xde ape ape tapi bdan naik bintik bintik merah sampai ke leher sampi stress tgk bintik bintik tu. Pakai ape ape pon x jalan. Dh bersalin sume bintik tu dh stop naik and skrg die dh start pudar. Tapi x tau la ade parut ke x

5y ago

kdg mls nk pikir, tp kdg belek muka dkt crmin, sedih pulk 😂

masa mengandungkan anak pertama memang muka kusam gile plus jerawat naik mencanak2 stress juga la time tuu malu dengn suami sendiri pun ade eyala seblum pregy tkde la mcm tu tup2 mengndung kluar semua benda alah tu kt muka lepas bersalin alhamdulilah beransur pulih sebb tu org ckp hormon mengandung sis

5y ago

haaa tu la, x pkr org lain, pkr suami tgk muka kusam sendu je, wlaupn dia kate xpe 😐

Pbawaan tu sis...reda kn je la..mcm sy tu hari kusam plus kering gila smpai mrekah2 muka.. p da msuk 2nd trimester semua tu akan bransur pulih.. buang duit jak bli2 product..ckup pkai moisturizer n sunblock...

5y ago

Kn...sy pun mcm gtue tu hari..bmcm2 try n bli product..p akak pesan tu pbawaan bby..nty hilang la..syukur muka kmbali sedia kala lpas xpkai apa2

pregnant ni pakai cleanser, serum, moisturizer & sunblock klu gi kerja. klu dok uma cleanser je. sy pakai brand SIMPLE. tp apa2 pun pakai la yg drugstore jual. insyaallah ok

Saya guna dan saya jual produk ngb. Ada cleanser n serum sahaja. Now saya preggy still gunakan. Alhamdulillah okay sangat. Berminat boleh wassap 01111733283

5y ago

Sis boleh wassap saya nanti saya bagi gambar😊

Saya pakai bedak sejuk yang tepek muka dgn serbuk kopi sebab muka Saya rosak sejak pregnant.xleh pakai apa2 produk dari awal sampai sekarang

5y ago

Best sejuk je...pagi tu bngun scrub muka Dan badan dgn serbuk kopi.

Sepanjang pregnant ni xtau la nape malas sangat2 nk belek muka. Pakai pencuci pun kdg2 sgt. Xtau dh nak kata muka mcm ape ni..😆😆

5y ago

Mayb saya tgh morning sickness teruk so redha je kot..hehee

hahaha mcm sy kulit jd kusam n kering.. tpi sy tetap xpkai produk ppe..sbb tkut merkuri kn ..cuma basuh muka dgn air biasa je tu je

5y ago

tula.. duk cari yg helok 😅

Sis boleh cuba youth skin care shaklee organik di kaji lebih 8 tahun sebelum di pasarkan dan bebas 2500 bahan kimia terlarang

5y ago

blh cuba ni 😯