perut kecil

kalau perut kecik ni mmg org suka mengata n bandingkan ye?, sepanjang pregnant mesti ckp pasal saiz. padahal berat baby okay ,tapi bila bgtau , mcm tak percaya. takkan nak tunjuk muka baby. tak surprise la nanti.. lepas tuh yg paling terasa family sendiri pun duk mengata . siap tanya misi lagi sbb da 7bulan lebih tapi perut mcm 4bulan . kadang2x fikir positif ,kadang2x negatif sampai stress.

89 Balas

buat mcm angin lalu je Ibu , kita je yg tahu betapa seronok nye jd ibu mengandung ni hanya sbb tanak stress dgn kata2 org. mcm sy ,sy peduli la mmg waktu pregnant dulu kuat makan ,mmg mulut org busuk jugak la kita nak kene dgr , janji sy bahagia dgn cara sy ,nnti stress sndiri susah sy taknak tggung gundah sy sendiri. baik sy enjoy 🤩😊😁

2y ago

tuh la , time pregnant ni patutnya kena enjoy tapi sbb mulut2x mcm ni kadang2x buat stress. saya pula jenis dengar lepas tuh fikir n then sedih. sebab tuh saja luah kt sini . ni pun berat naik mendadak kena g selang sehari kena bising juga ,tak jaga lepas tuh cakap tak timbang. padahal sebelum g, 2hari saya tak lalu makan, pagi tuh pun timbang tgok naik 1kg , sekali kt sana lain pula.

abaikan ja mulut org saya anak first perut besar 2 bulan pon nampk mqcam 4 5 bulan pon org kata.. mai prgnant kali ke 2 nie perut kecik pon org soal saya biarkan ja saya degar apa yg doc kata ja selagi tk dak masalah bby bagi saya ok alhamdulillah la ☺️ tk perlu pon puaskan hati org janji bby dalam kandungan sihat cukup sifat ☺️

Sy sblum preggy pn org duk mgata sy. Bila sy preggy, tdiam pula. Pastu masa preggy, mgata lg perut kecik. Bila jwb perut kecik senang body balik asal, tdiam terus smua. Org dengki ni mmg klakar, keje dia duk fikir kita je. Tp klau kita yg fkir diorg, kita plak yg klakar. So... jgn lyn yg penting awk n baby sihat.

Sama je cm saya , saya mmg kurus .. tp bile org ckp saya ni kurus bru preg 5 bulan .. apa ley saya ckp kurus2 saya un perut da nmpk kedepan .. jngn pikir pasal mulut org .. docter un ckp ad org bdn kurus bby sihat .. ad org bdn besar blm tuntuu bby sihat .. so bersyukur ngn apaa ada nyaa .. org ckp tu semua toksit

saya dah 8bulan tpi boleh pakai seluar jeans lgi. bila org tnye knpe perut kecik? saya jwb je 'sebab dye thu mama dye takut tummy besar2. lgi pon mama dye kan baka tinggi mmng x nmpk'. kdg2 kite dah positif tpi mulut org tu yg negatif. jdi manusia fikir sebelom ckp dgn org sdgkan kentut pon fikir dlu ini plk brckp

Saya la tu, masa pregnant anak 1st memang ramai orang tegur “betul ke ni dah 7bulan nampak macam 4bulan je” kebetulan masa tu memang saya kurus and baby masa lahir kecik je orang nya 2.4kg je. Tapi Alhamdulillah mudah je masa lahirkan dia. Sekarang dah tinggi molek anak dara saya tu tak padan umur setahun.

kannn. x fhm betul. pastu bila kata pregnant, sume dok pndang perut. igt sume pregnancy perut akan besar ke. mcm x caye pulak. ade org perut x besar x nmpk pun tp anak dia lahir elok cukup 9 bulan. lek2 sudah xyah sibuk perut org. geram btul org2 yg dok mengata perut org ni. asal mummy n anak sihat sudaa

Hah biar kan apa diorang nak kata. Saya pun macam tu. Bgi pntang macam macam. Nurse pun tak cakap apa apa diorang yang lebih lebih.Anak first tak boleh besar lah apa lah. Aiyoooo. Lagi lagi awal Kandungn perlulah byk rehat, diorang ni anggap kita dah mcm nak dkt bersalin perlu byk gerak tak boleh rehat

Sy sampai bersalin baru org sekeliling tau sy pregnant, bayangkan perut sy kecik mana. Alhamdulillah baby sihat, tu penting pada sy. Org nak kata akan terus kata. Time pregnant, lps bersalin, lps pantang. Kalau nak dgr mmg boleh meroyan but chill ok. Yg penting husb supportive di sisi sis♥️

hahaha saya la antara org mcm awak . pregnant dh 9 bulan tapi nampak mcm 5 bulan . sekali bersalin isnin semalam wahh mcm mana budak besar & panjang mcm ni boleh duduk dlm perut kecik 🤣 saya pun kadang terpikir pelik jugak . tk apa mesti awak mcm saya nanti keluar2 anak besar 😘 jangan risau ye

2y ago

saya mmg bharap sgt mcm awak nanti. nak tunjuk kt diorg baby ni sihat. sbb pernah ada org ckp saya akan lahir pramatang, sedih rasa l. lepas tuh bila saya kerap sakit pun cakap juga, padahal tuh alahan. ni pun nasib baik husband selalu support, lepas tuh bila luah ,org bagi positif. so lega sikit.