perut kecil

kalau perut kecik ni mmg org suka mengata n bandingkan ye?, sepanjang pregnant mesti ckp pasal saiz. padahal berat baby okay ,tapi bila bgtau , mcm tak percaya. takkan nak tunjuk muka baby. tak surprise la nanti.. lepas tuh yg paling terasa family sendiri pun duk mengata . siap tanya misi lagi sbb da 7bulan lebih tapi perut mcm 4bulan . kadang2x fikir positif ,kadang2x negatif sampai stress.

89 Balas

Sama la. Org sekeliling ramai bebeno tegur perut kecil. Tapi Alhamdulillah family ok. Mama pun siap cakap, ala biasa la tu anak first. Mama dulu pun mcm tu. Tapi bila baby keluar, sihat je. Peduli je apa kata org. So peduli je, asalkan doc kata baby sihat baby okay. Alhamdulillah dah.

Nie bukan masalah perut kecil atau besar. Nie masalah mulut yang suka mengata. Percayalah takkan pernah habis. Nanti kalau anak dah lahir mengata pulak ehh kecik jee baby ye. Ehhh gelap sikit ye baby nie. Ehhh kurus nye anak tak makan ke. Ehhh ehhh ehhhhh banyak bunyi pulak kau 😆

abaikan ap yg org kate... sy pun mse ngdung ank pertama perot kecik.. awal² akk sy pesan dh..kalau org ngte perot ko kecik..ko abaikan je.. biar la kecik..nurse doc kate sihat..alhamdulillah.. sennag nk bersalin nti.. abaikn org sekeliling yg mgte.. semoga urusan sis d permudahkan

sama lah dengan saya..dah masuk 9 bulan tapi sebelum nie time 7/8 bulan orng asyik cakap perut kecik jer.tapi saya buat tak tahu tak dengar apa dorang cakap jer sebab janji tiap kali check up atau scan doktor ckp baby okay sihat tak ada masalah.itu dah Alhamdulillah 😊👍

sya pn biasa kena ank first sbb prot dh 7 bulan x nmpak.. family suami.. mreka siap tnya sya mngndung atau tidak.. skli keluar mmng ikot mta belah dpa.. skrng sya mngndung ank kedua.. bru 7week 1day.. 2 kli fkir nk bgi thu atau x pd mreka.. 😅trasa bila tringat blik..

2y ago

siap tanya mengandung ni tak pernah lagi kena, tapi terasa juga. padahal kita penat bawa si comel ni kot. mesti da fobia kan , tapi selalu anak kedua ,bole jadi besar kan sbb da renggang, tapi takut juga ,kot besar org cakap lain lagi.

normal tu awak.. perut kecil org kata, perut besar pun orang kata jugak. manusia ni, tk lepas dari dok mengata kat orang.. saya yg perut besar pun orang dok sibuk kata jugak. 🥴 kita hnya mampu diam atau balas balik.. mcm saya, saya balas balik. 😂🤣

oke la perut kecik, sng sikit nk cover.. kn aurat tu baby bump.. janji baby sihat, berat dia selari je dgan usia kndungan. alhamdulillah dh. abaikan je mulut toxic ni, mmg tkboleh buat apa psl dorg ni ada mata & mulut. lps tgk mesti ada komen. tkpyh layan

xphm la dgn mum² kt sini.risau sgt pasal saiz perut..dok ngadu org ckp itu ini.saiz perut tu penting sgt ke.biar la kecik ke besar ke.jnji ank tu sihat.kita pn sihat.abaikan je otak x sihat org² yg berckp psl perut tu

Awak abaikan je mulut org2 tu , yelah kdng prut besar lps tu baby lahir kcil , org mngata juga , nnt perut kcil baby lahir cukup brat org mengata juga , so biarkn je 😊 badan org ni lain2 mmnglah size prut tu akan lain2 juga

Hahahahah.. sy pun mcm awak nak masuk 7 bulan tapi perut sy kecik je, jgn kesah sgt awak nti senang kita nak kecikkan perut kita tau nak kurus, hahaha.. tapi berat baby ok so takpe dah, ada org perut besar tp baby kecik je..