perut kecil

kalau perut kecik ni mmg org suka mengata n bandingkan ye?, sepanjang pregnant mesti ckp pasal saiz. padahal berat baby okay ,tapi bila bgtau , mcm tak percaya. takkan nak tunjuk muka baby. tak surprise la nanti.. lepas tuh yg paling terasa family sendiri pun duk mengata . siap tanya misi lagi sbb da 7bulan lebih tapi perut mcm 4bulan . kadang2x fikir positif ,kadang2x negatif sampai stress.

89 Balas

biar la org mngata ... kita dpt pahala..hehhe.. sbb sy pun perut kecik je awak.. skali scan tgok baby da nak obes da doktor kata.. lgi lgi klo kita jenis kurus tinggi xpun baru first pregnant.. abaikn je ap org kata, yg pnting kita tau baby kita sihat.. dri kita duk pikir negatif dri ap org tu ckp nnti baby kita juga yg ad risiko sbb mummy dia bnyk fikir.. nnti bila ap ap jadi kat baby sbb kita fikir bnyk org salahkn kita jugak.. baik abaikan je org tu ckp ap

sama...sy pun dah 7 bulan skrg tp bentuk perut mcm yg baru 4 bulan😅berat baby pun ok jg...jan risau la sis...abaikan sja kata2 negatif tu,pikir yg positif jer☺ada org perut jenis besar tp bila baby keluar,kecik jer c baby...ada yg perut jenis kecil tp bila baby keluar,bentuknya normal sja...lg pun klo jenis perut besar ni bila dah bersalin ambil masa yg lama utk kempiskan balik...biarkan la org nak cakap apa dekat kita...kita enjoy jer😄

2y ago

sayaa 8 bulan lebih perut comel jee x bsr mana tpi alhamdulillah tu rzki kan

mulut org sis biasa la.. sye haritu nurse sndri ckp kecik baby awk ni.. dlm hati ehhh rse bru mgu lps bt details scan berat baby smua ok je doc ckp.. ni dia setakat pegang2 belek2 perut sedap mulut ckp baby kte kecik 😂 aiyooo.. nk beso mna lg nth . sye pulak biar la baby kecik dlm perut besar kt luar skrgnye senang nk bersalin... haa Ade la tu hikmahnye.. apapun sye serahkan smua pada Allah taala.. janji sye dgn baby sihat dan Selamat. Aaminn

taktau lah nk ckp normal ke tk bila org ckp centu. sy pun skrg nk masuk 9bulan dh tp tu lah mak mertua pun ckp perut kecik. tp sy husnudzon jelah mungkin sbb sy yg pkai baju besar. tp bila banding kn perut sy ngn org lain mmg betul perut sy lg kecik 🤣 walaupun kdg sy rasa cam sedih tp tkpe lah asalkan doctor tk kata size anak kecik ke apa. berat pun ngam2 soi ngn apps ni bg. so sy pun okay jelahh. janji anak sihat je sis 👍🏻

Saya kandungan 8 bulan dah , tapi perut kecik je ,kalau pergi check up , semua org tegur kecik je perut tak mcm mereka yg 8 bulan dah besar . sbb asalnya sy mmg berbadan kecik . Kalau perut sy besar mcm tak kene sbb pinggang sy kecik jee sebelum pregnant . Tapi saya punya kandungan bila scan , berat baby okay mengikut graf . Okay je . So , jgn laa risau org mengata . Perut kecik pun nak bawa pun mengah jgk tauu 😂 .

Abaikan je sis . Mulut org ni kita memang takboleh nak tutup , selagi dia tak penat selagi tu dia mengata , bercakap . Kadang saiz perut pun ikut saiz badan ibu . Kalau ibu nya kecik perut besar , tak ke pelik . Kesian kat ibu nya nanti termengah mengah bawak perut . Asalkan check up doc kata baby okey , sihat , Alhamdulillah . Abaikan je cakap cakap org . Yg penting kita tau anak dalam kandungan kita sihat 🤍

awak igt satu je. mulut org kita xkn boleh tutup. bila penat nnt dorang senyap sendiri. perut kecik mengata. perut besaq sgt mengata. esok bila baby lahir akan mengata mcm lain pula awak. so ignore org toxic mcm ni. xperlu hadam dn simpan dlm hati okay. yg penting awak tahu condition baby awak mcm mana. bila baby lahir yg nk jaga nya awak. bukan kumpulan mkcik bwg tu. cheer up mommy❤️. big hug.

saya pregnant 7 bulan lebih.. still x nampak perut.. smpai ada yg terkejut bile kata saya pregnant dah nak masuk 8 bulan.. sbb mmg perut kecik.. ad yg tanya perut hilang kemana.. tapi saya layankan aje.. gelak² je.. bile dah bersalin.. semua kawan terkejut.. time jumpa saya, dorg semua x thu yg saya pregnant.. abaikn je sis mulut org, yg penting kita thu baby dlm perut sihat.. 🥰

2y ago

nanti mesti saya mcm awak kan, sbb yg tau pun yg rapat je. kira berat baby awak okay tak?, lepas tuh senang jaga balik kan?,

org mmg suka mengata. abaikan saje. kdg2 ade sbb org xnk bagi tau org lain bila mengandung. sbb nak elak kn mulut2 org yg mcm ni la. perut kecik salah perut besar salah. mengandung salah. x mengandung salah. abaikan je mulut org ni. jgn fikir kan. janji doctor kata bby okay. x perlu stress. effect bby nnti.

2y ago

tuh mcm tak sangka ,family pun boleh mengata kita, padahal bukan org lain tuh. tapi nasib baik husband tak pernah mengata, selalu bagi kata positif , tidak mmg down juga la.

jngn peduli lh sis Ckap Orng aku pun bgitu juga mula mengandung anak pertama 7bulan pun perut tidak Nmpak besar sllu juga kena Ckap ehh mesti anak kau tu kecik Btul sbb perut mu biar 7bulan Nmpak kecik bukan mcm kami kalau 5bulan sudh Nmpak besar...rasa sedih juga kena Ckap bgitu kan...tpi dalam fikiran saya biarlah yg penting anak sihat walafiat tu☺️

2y ago

bila org tgok saiz perut kita mesti cakap nanti lahir kecik kan, padahal scan tgok berat cun je. kira hari tuh lahir berat baby berapa?, lepas tuh diorg terkejut tak bila tau berat berapa?, saya harap sgt baby ni lahir berat sikit ,biar diorg terkejut even takut juga sbb kalau besar kena czer kan.