sembelit

Kalau kite pregnant,lpstu sembelit + ade buasir..harini masuk 4hari xbuang air besar...ade minum lactul n lebihkn air..tpi xde rasa nk membuang...boleh ke ambik enema masa pregnant nii?

12 Balas

sy xde la smpai kne buasir..but since pregnant ni cm susah nk membuang..sehari skali je..tu pn rase cm bercinta nye nk kuar kn...sb before pregnant sy mmv lwas sgt bab membuang..sehari 2 3 kali tnpe di pksa..so bila skrg sehari2 je skali..rase cm x bersih usus..tp xpe la kot sbb mkn pn x bnyk..sy perasan nk sng membuang mkn bnyk oren..minum air lemon..n pisang..nasik kurang kn..