Buasir ketika hamil trimester 2

Hai mommies2 dalam group ni, ada tak yg sama mcm saya alami, saya mmg dh ade buasir sebelum pregnant, tp selepas pregnant ni, buasir saya makin teruk sampai bengkak bagian bawah tu, Betul ke kalau buasir dah teruk tak boleh bersalin normal? Ade tips tak untuk kecutkan buasir tu, dan tips utk kurangkan sembelit, sbb pregnant ni saya sembelit teruk, #pleasehelp #newmom1stbaby

1 Balas

awak ada berak berdarah ke? saya baru je semalam berak berdarah. sec trimester juga ni and dari awal pregnant sembelit teruk 🥲

8mo ago

Takde sis, cuma sembelit teruk, kalau membuang mmg sakit, sampai menangis saya 😢