kantung kosong 7week

masa scan 5week, doktor scan rahim kosong tak ada kantung. bila scan smula 7 week, nampak kantung shja. saya pernah spotting brownish masa 5week tp stop spotting 5 hari seblum scan 7w. doktr minta dtg scan lgi 2 week. tp sy gelisah sb tkut kandungan tak jdi. normal ke cuma nampak kantung shja? #firstbaby

kantung kosong 7week
15 Balas

sye penah spotting brown... terus pegi klinik... doc kate sye kne ganguan keguguran... doc terus bg ubat kuat kan rahim...dia mntk mkn dlm mse 5 ari....tak bg buat kje berat².... lepas 5 ari sye pegi klinik smula.... doc scan wktu tu da 8week...nampak da janin and heartbeat dia... wktu doc kate kena ganguan keguguran and bg ubat doc kate dia cume ikhtiar je...kalau tak mnjadi akan ggur dgn sndri... kalau tkde drah dlm mse 5 ari tu...insyallah semua bebaik ...

sama la, waktu 5 week Dr kata xnampak lagi terlalu awal. 7 week scan balik empty sac ja. Doc kata mungkin terlalu awal. jadi sya skip byk minggu, masuk minggu ke 13 baru sya scan lagi, alhamdulillah nampak da budak tecik ni siap dgn degupan lagi. in shaa Allah xda apa2 ya, bykkan berdoa minta Allah sentiasa lindungi kandungan kita semua.

3y ago

rasanya normal, sebb waktu sya bescan Dr cakap bukan sya ja mcm tu. ramai sbnrnya. tapi kena pantau la, contoh kalau ada pendarahan ka, sakit d bahagian perut yg melampau. pembentukan tu sedang terjadi, cuma x sepantas yg lain bila scan ja terus nampak janin

Normal sis, sy scan 5 week nampak kantung tp kosong,repeat 2 mnggu lagi 7 week masih sama kosong. Last check balik 10week baru nampak heartbeat.tp doc ckp kecik lagi maybe baru 9week masa tu. In shaa Allah doa yg baik2..

sy mse first bby mcm ni lah ... kntung ksong pmbntukan bny tk mjd .. alhmdulillah skrg dh mngndg kli kdua .. now sy dh 24 minggu .. doakan bby sy shat smpai bslin ..

sy pulak sepatutnya dah 12 minggu.. tp Dr scan nmpk kntung je.. result kandungan jadi 6 minggu skg.. sy jd risau bila scan td xnmpk Baby.. 🥺

3y ago

mcmne Dr boleh Kate gugur? sbb ade bleeding ke? janin nmpk x?

normal sbb kcik lg. ikut mommy tu. ad yg awal2 da nmpk. slalu 10 hingga 12 week bru nmpak. err kntung yg bwah tu ke atau yg atas tu.beso gak.😅

4y ago

boleh kut patutnye dy scan bwh kalau xnampak

sy 2 kli pnglamn kndungn xjd..mula scan nmpk kntung je..repeat scan lg kntung dh mngecil..mksudnya xjd..tmbh plk ade spotting..

sy pun td p scan 6week ++ tp nmpk kantung je bby xnmpk.doktr pula ckp 50/50..sma ada jd xjd..suruh repeat scan 2minggu lg.

macam mana dktr dah cuba scan lg? mudah2an ada rezeki sis & suami.. #23Nov20 #TAPSuperMoms

3y ago

alhamdulillh..

Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya ye sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻