Nak tanya ibu yg berpengalaman..

kalau first baby mmng baru² pregnant mmang kuat mkn ke ye?

16 Balas

sy 3bulan pertama xde selera sgt sis .. asal checkup msti berat trun ..tp bila dh masok 4months smpai skrg .. kalau blh mulut sntiasa ada je mknn 😅 sng sgt lapa

Mula-mula confirm pregnant rasa nak makan je. Bila ada morning sickness terus tak lalu. Sekarang dah masuk 2nd trimester, Alhamdulillah dah ada selera balik 😊

Yapp, first baby makan kuat. Mula tak lalu. Dah masuk 5 bulan. Pukul 3 pagi pun bangun cari makan. 😂😆

Lapar je rasa..suami jeling kerut dahi..kte tnjuk perut bg tau bby lapa nk mkn..suami senyum kembali 😂

Ikut org jugak. Sy mula2 pregnant tak lalu makan. Dah hujung2 jd mcm ape tah lapar tiap saat haha

Xkira laa pregnnt first or ke brape pun, mg asek lapa jek sis.. 😂😂😂

Atas org jgk sis, ade yg xboleh nk mkn, xslera nk mkn, slera mkn..

Hamil anak kedua pun lagi kuat makan sis. Haha

Kalau sy, Masuk 7 bulan baru ada selera mkn

Depends.. Cam sy x lalu nk mkn.. Hehe