morning mommies

kalau dah masuk 3rd trimester baby mmg kurang gerak ke wktu siang. malam active tp tak terlalu sangat mcm yg before.. ke sebab ruang dah sempit?? skarg tgah kira gerak bby, bila dia kurg gerak tu jadi risau.. please mommies help me ?..

1 Balas

Yup, ruang makin sempit tu yg mkin kurang gerakan dia. Tp sentiasa pantau la ya, pastikan gerak lbh 10kali sehari. Sy dulu selalu usik dia tekan2 perut, bru nak bergerak. hehe

5y ago

thank you.. klau buang air besar masa dh 3rd trimester ni selang2 atau hari2? sbb sy kdg2 hari2 kdg2 selang 2 3 hri, risau sembelit tp masa mmbuang okay je..