Baby kurang gerak siang

Salam mommies, ade tak pengalaman bby kurang active siang tp active waktu mlm ? Tp xde rse skit kt mana2

1 Balas

baby saya sentiasa macam tu 😅 sebab malam kita baring, relax, dia jadi aktif. siang kita duk bergerak, dia berhayun, kadang dia tidur. as long as every hour ada movement, inshaAllah okay. kalau risau, cuba baring/duduk relax2, kira movement. kalau tak dapat 10 movements dalam masa 2 jam, boleh gi PAC minta doktor check.

1mo ago

PAC tu patient admission centre untuk dewan bersalin. basically kalau ada masalah apa2 waktu pregnant especially 3rd trimester ni, jangan gi bahagian emergency biasa, gi dewan bersalin terus. kalau rasa denyut2 tu selalunya bby hiccup 🤭