Baby kurang gerak

Hi mummy’s, normal ke baby kurang gerak waktu siang ? Kalau waktu malam dia active duk kick perut sy time subuh pun active tapi bila start pagi sampai petang tu dia jarang dah gerak hmm kenapa ye ? Sy risau lah 🥺 sy pregnant 26weeks nnti dah 28weeks ni dah kena kira pengerakan dia tapi kalau dia tak active waktu siang ni mcm mana ? 😭#firstmom #pleasehelp #bantusharing #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Normal sis baru 26weeks baby still ada space nak pusing2. Tengok 27-28weeks. Kalau you rasa lama dia tak gerak, cuba minum air manis/ air sejuk, makan. And jalan sikit2. Baby ni timing dia active berubah2. Kdg2 masa kita tido, kdg2 awal pagi. At least baby still gerak. Kalau takde lansung better jumpa dr ya. Tc dear

akak tengok biasa pukul berapa da complete and akak bandingkan dgn yg skrg. kalau lama sangat tak gerak and akak risau better g kecemasan ecg ke apa ya saya lupa untuk check jantung baby

7mo ago

Petang dia gerak jgk sis tapi rancak mcm mlm2 atau subuh , petang tu time2 sy baring gitu dia gerak lah bukan tk gerak langsung huhu

sama lah mcm Sya ,kalau malam mmng aktif sgt....,Klau siang atau petang selalu nya dia aktif time Sya nak tido..time saya bgun jarang aktif sgt