Gerak bby pd 32weeks

Hm bby klau dah msuk 32week keatas mmg kdg2 kurang gerak n kdg2 mngeras ke..? Kdg risauu bila kurang gerak ni 🥹.. tp ada baca sb ruang dh sempit tu jd mcm tu.. #bantusharing

8 Balas

sama lah ... sekarang 33weeks perut kerap mengeras..kadang2 kalau keluar berjalan mesti perut mengeras je ... baby pon kurang gerak mcm selalu..tpi alhamdulillah bila tanda cukup 10 tapi lmbat sikit lah

Asal sis dpt tangkap 10gerakkan oke tu sis sbb diorangkan dh membesar dlm tu.. saya selalu tangkap tendangan yg kuat je utk ditick. Walaupun tak tick terus tp just selalu ingat la 😂

Sama la. Suka mngeras sgt. Gerakan kurang. Kdg2 malam baru nk aktif. Tu pun slow je. P swasta scan doc kata ok je baby. Kalau xyakin doc suruh p PAC cek CTG

sama laa sya 32week jgak ..baby kerap mgeras tapi xsakit pun ..tapi baby sya masih aktif gerak ..sis ckup tak gerakkan??

ya betul tu makin membesar baby makin sempit ruang dia nk gerak, kita kna pantau jgk pergerakkan baby tu

sy 31w4d bby kurang gerak tp. kerap mengers...

cukup 10 tak?

sama sis