baby bump

kalau 4 bulan, 16w5d (2/2/2020), slalu dh nmpk baby bump x? sblom ni sy rase dh jelas baby bump, tp shari dua ni, mcm x nmpk plak... musykil. mungkin sblom ni kuat angin kot. lagi satu, slalu kalau lapar, rase mcm baby mgeras je... tp skang ni mcm x de rase mgeras... boleh share pendapat? -ibu risau

20 Balas

Alahai. Xyah risau la ada baby bump ke x. Janji baby sht. 4 bulan kck lg. Sy 6 bln bru nmpk baby bump. 4 bln trlalu awal nk nmpk baby bump. Awal sgt nt sndiri yg x larat nk bwk kandungan lama2 sb baby bump tnda perot dh bsr, and time tu nk tdo ke nk duduk ke smua x slesa. Sy klu blh x nk tunjukkan baby bump. Sje je pakai bju bsr2. Skrg ni laki tgk pmpn mgndung pn bernafsu. Lg 1 prot kte ni aurat.

4y ago

hahaa... biarlah... dia nk brcerita jgak kisah dia..

Sama la kadang kadang risau juga kadang kadang nampak baby bump kadang kadang tak nampak sangat. Tapi semalam scan doktr kata baby sihat je kat dalam. Alhamdulillah.. kita bukan nak tunjuk pun baby bump cuma kita risau keadaan baby. Lagi lagi baby first tak ada pengalaman banyak baca pengalaman orang je..

4y ago

kan. sy rase dah jelas dah soalan sy, tp ada jgak hak komen ingat sy riso pasal baby bump kecik ke besar.... first time mngandung, mane lah nk tau baby bump boleh kecik balik ke... btw thansk sis. smoga sis n baby sihat selalu...

Sye sama dgn sis. 16w 5d. Baby bump mmg da jelas sngat. Nmpak perut 😅 walaupun anak first and sye jenis kurus. Mmg size kadang mcm beza. Bila baring nak tido perut nmpak besar. Tpi bila kita jalan x sebesar masa baring kih kih. In shaa allah takde pape yg perlu dirisaukan. Pikir positif ye sis ♥️

4y ago

sy 13. InShaaAllah. semoga smue dipermudahkan. tq sis.

Same la.. Bila kdg2 xde rase pape buat kita jd risau.. Sebelom ni byk kali gk baby mengeras..pastu tbe2 lgsg xde.. Xpkir byk trus g scan.. Rupenye seronok je dia dk menendang dalam tu..siap berpusing2 lg.. Mungkin perut tebal kot tu y xrasa baby nendang..hehe..jgn isau sis..baby ok je tu..

4y ago

InShaaAllah. bez nye. ni doc ckp 28w bru scan plak. bile dah dpt info dr momy2 dlm ni, Alhamdulillah, dah x risau... seronoknye boleh tgok baby dlm kan. nikmat yg tiada tanding. smoga sis n baby sihat selalu.

Jangan risau ye. Saya pun macam awak. Kadang mcm nampak. Kadang tidak. Mungkin sebelum pregnant mmg perut buncit sikit. Bila cek doc baby sihat semua. Hehe masih awal lagi tu. Yang rasa keras tu biasa.. Jgn lambat makan meal. Take care. Semoga dipermudahkan urusan awak selalu 😘

4y ago

tp skang bile mkn lewat pon dy mcm xde mgeras.... dah dgr pengalaman momy2 dlm ni, Alhamdulillah, dah rase lega. tq ya momy.

sya 15w3d skrng .. 2 hari lpas bru risau sbb x der rase apa2 pon dri mula tau diri pregnant .. dah scan , tgk dia gerak2 dlm tu .. memang x risau lagi .. tpi sya punya baby bump dah nampak dah skrng ..

4y ago

aamiin ❤😊

Sama mcm sy, sis. Siang2 nampak biasa je. Tp malam2 bukan main besar baby bump. Myne dia tukar position. Apa2 pun, klau sis prgi scan nnt, update ok. Insyaallah tak ada apa2 🙂

4y ago

harap2 mcm tulah. InShaaAllah. sbb kekadang rase takot sgt. pernah keguguran, jdi trauma. tq sis. InShaaAllah sy update.

Same as me... Masa 1st trimester nmpak perut mengeras n buncit masuk 2nd trimester perut tak lg mengeras dan tak nmpak buncit...In Shaa Allah takde ape... Doa banyak2 sis k... 😊

4y ago

InShaaAllah.

4 bulan kira msih kecil lgi tu, baby bump pun x brp nmpk, kecuali if pakai bju ketat.. sy nak masuk 34w, bru org tau sy pregnant.. before ni, perut nmpk mcm org buncit sj 😅...

4y ago

oyk... x pernah tgok perot org pregger. tu yg blur sgt. klau tgok pon hak dah besar. lega sikit hati dgr komen2 dr momy2 dlm. mudah2an smue selamat. tq sis.

Jgn risau sis,sy skrg 23weeks pun blm nmpk sngt baby bump,asalkn kita dpt rasakn gerakkan bby tiap hr n tiap kali check doktor kata ok tiada apa2 itu pun dh lega ht..