Persiapan bersalin

Kalau 2 beg dan satu bakul untuk persiapan bersalin banyak sangat ke ? 1 beg baby . 1 lagi beg ibu dan bakul untuk persiapan makanan .

25 Balas

tak payah bwak byk2 pun.. 1 bag pun dah cukup, dduk wad pakaian semua hospital sediakan. masuk dewan bersalin ibu cuma perlu bwak pad bertali, baby cuma bwak pampers. klau baby naik wad skali dgn ibu baru baby boleh salin pakai baju sndri. musim covid ni mana2 hospital pun takkan stay lama klau takda masalah. contoh hari ni masuk, esok tu dah discharge klau bersalin awal la. paling2 pun 2 hari.