persiapan untuk ke hospital

Nk tanye selalu berape beg yg kene bawak ke hospital bile nk bersalin nanti? Beg ibu & anak kene asing kn ke? Atau boleh bawak 1 beg je?

3 Balas

Better buat 1 beg kecil sbb lepas beranak...nurse akan minta brg baby utk dipakaikan pada baby lepas mereka bersihkan baby tersebut mcm baju,mitten,blanket baby utk bedung2 tu,dan pampers baby...

Kalau beg awk besar dan muat utk awk dan baby boleh je. Yg penting packing siap2 dlm plastik zip camtu dan label. Mcm sy bwk dua pastu selit2 laa mana yg muat 😁

4y ago

Haha kan? Makanan ape semua sy selit2 je dlm beg baju. Selagi boleh muat, sy sumbat je. Thermos pun bwk yg kecik je. Sbb yelah takut kita sorang2 uruskan semua, nak bwk banyak2 beg pun susah. Mana yg awk boleh bwk, bwk la ye 😁

1 beg cmpur ank dan ibu..