Persiapan bersalin

Kalau 2 beg dan satu bakul untuk persiapan bersalin banyak sangat ke ? 1 beg baby . 1 lagi beg ibu dan bakul untuk persiapan makanan .

25 Balas

bw 1 beg dgn bakul je senang...dlm beg,asing kn siap2 bju baby dgn bju sis..bju baby ltk dlm plastik ziplock,pastu labelkn dlm plastik tu ada apa..bju,mitten,pampers ke..

sy pun sme dlu masa mengdung ank first bwak 2 beg..tp xpakai pun bju masa kat hospital..kn pakai bju hospital..baby lak pakai 3 helai je..tu pun bju je..hehe labuh..

suami xboleh naik ward even waktu melawat dan xboleh teman time beranak bagi kerajaan atau semi lar...tapi klau 100% swasta boleh jer teman dlm ward

3y ago

Ikutkan sebelum covid mmg boleh jer teman di ward dan LR tpi sejak covid mmg rules mcm tu... Jadi sedialah fixikal mental selepas bersalin atau sedang meneran nk keluar baby mmg suami tiada dan xdpt berada disisi...dh naik ward pon xboleh melawat...apa2 brg pass pada gaurd sahaja..naik ward hanya bila kita nk keluar dri hospital(bila dh dibenarkan pulang)...time tu suami akan naik ward utk ambil surat dan bawa kita

sy pn bwa 2 beg n 1 bakul mknan..tp beg kecil2 je.mmg suami x blh temankn tp syukurlah sy bsalin d hospital keningau smua staff sgt handfull.

3y ago

sjak covid mmg x blh ada peneman @ pelawat.sblm ni blh je husband teman di lr

Pada pendapat saya, okay dah tu. Saya masa bersalin tahun lepas pun guna 2 beg asing. Satu beg baby, satu beg saya. Tapi kecil je beg nya.

1 beg pun da cukup sebenarnya. Tapi bergantung juga. Better prepare je daripada nanti berlaku apa apa hal yg lain dah kalut nak cari.

saya bawa satu beg dan satu bakul makanan je. ikut pengalaman sbb anak first dulu bawa banyak last2 tak pakai pun

sy 1 beg tarik sdrhana besar, sbb 4hri dlm wad.smua ada, senang xpyh bwk beg kecik nnti byk nk kena pgang kiri kanan

saya bawak 1 beg baju baby Dan baju saya sekali , sebab sehari ja kan d hospital ada bawak bakul makanan sama termos

bg sy 1bag pun da ok memudahkan awk nti xdla byk bag nk angkt..semoga dipermudahkan semua urusan awk ☺️