Bersalin waktu covid

Salam and hi, saya nak tanya tentang persiapan beg baby and mommy utk ke hospital waktu covid ni.. Perlu ke bawa baju baby banyak? Mcm packing utk day 1, day 2 or day3? Sye first time pregnant.. Jadi blur2 sangat 😭😭😭

1 Balas

Jgn blur sis, pestaim or dh anak kedua or ke3, sama jek persiapan dia..hehe.. klu sis prgnant xde mslh, standby bwak baju bby and sis utk 3hari.. selalunya 2-3hri jek kat spital.. BRG BABY : pampes 10keping topi lembut 1helai baju lengan pndek 3 pasang barut 2helai kain bedung luar 2helai kain lap baby 2helai tisu basah minyak angin baby BRG MAK ; brg mandi tuala / kain batik pad bersalin ( sy bwak extra sbb jenis byk darah) sliper ( pakai sliper yg mudah sarung and boleh pakai stokin) stokin tebal minyak panas bra mnyusu seluar dlm (kena bwak lebih tkut bocor) STOCK MAKANAN -roti / biskut -air mineral -air manis kotak -bubur segera dlm cawan 1 (kot nk mkn panas tgh mlm, boleh tnyekan nurse kat mana tmpat nak amek air pnas,ade pantry ) 😁 tpi, ni semua brgantung pda hspital yaa, tmpat kakak sy kat hspital serdang, stock makanan depa x kasi bwak, tmpt sy kat hkl, boleh jek bwak sume tu..hehe..

2y ago

Hospital serdang sediakan ke stok makanan tu?