Salam. Nak tanya, kenapa ye baby 1 tahun 2 bulan tidak boleh berjalan lg ? Orang tua ckp kaki kecil.

Kaki besar cpt jalan.

13 Balas

X ada kaitan dgn saiz kaki. Kalau lepas 18 bulan dia still x berjalan, baru dikatakan lambat. Cuma perlu kerap rangsang je. Kadang2 dia takut nak berjalan sbb x confident, bukan x boleh. Arwah anak sy umur 1 thn 2 bulan pun x pandai berjalan lagi masa meninggal. Tp dia dah pandai berdiri sendiri tanpa pegang apa2