Isap ibu jari kaki

Assalamualaikum, ibu² nak tnya lah, normal ke bayi 5 bulan hisap ibu jari kaki, sbb orng tua² ckp xelok dan lagi 1 orang tua² ckp nak dpt adik lagi, itu semua fakta ke auta ye, anak sy dipakaikan stokin eh dibukaknya stokin untuk hisap jari kaki, mohon pencerahan 😅#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Normal. Kata2 orang tua tu mitos. Boleh banyakkan bacaan tentang perkembangan baby dari segi kognitif, emosi, social skill, physical (fine motor skill, gross motor skill), etc.

Mitos. Rajin2 bersihkn kaki baby since dia suka hisap. Nk tnya lbih lg blh tnya dgn doctor psl perkmbngn baby

1mo ago

tq atas nasihat sis