Normal ke kalau da 29 mnggu ni kaki bengkak xnk surut²??? Bdan rasa lesu selera makan pon kurang....

Kaki bengkak

4 Balas

Biasa kaki bengkak start third trimester tu pun kalau terlalu lama berdiri atau terlalu banyak berjalan. Macam saya kalau harini bengkak, esok surut dah. Kalau jalan2 lagi, bengkak lagi 😄 tapi start 35-36w la baru bengkak. Better sis rujuk nurse atau dr. Sebab kaki bengkak awal kadang tak boleh ambil ringan juga. Takut pre-eklampsia.

2y ago

haah sis kadng blik keje tu bngkak je kaki ..kata nya sbb kaki tergantung.... bila malm sapu2 kan mnyk kat kaki esk surut balik ...

pglaman sy ank slung stat kki bgkak msa prut 8bulan lebih,tp bila nk dkt bersalin surut dgn sndrinya... skrg hamil ank kedua 37w,alhamdulillah hamil ank kedua kli nie kki xbgkak..

2y ago

sama la sis sy pon anak sulung jd xde pngalaman...kdg tgk kaki bngkak ni lawak pon ada ..jri pendek2 jdinya🤣

saya hari tu start 28w bengkak kaki n mata..monitor tekanan drh..cek kencing utk tgk ada urine protein or tdk..pegi klinik..

oh...yeka...sy mnggu dpn kena mnm air gula yg kedua ...harap2 xsngkutla...risau juga ni .