" Susah nak tidur malam

Kadungan saya dah masuk 31 minggu dah kenapa susah betul nak tidur punggung dan belakang pun makin sakit tidur pun tak lena ??

14 Balas

Saya tdo bantal alas kepala 2 -3 biji dan kita baring umpama sedang brsandar dan kaki pon letak bantal sebiji bia tggi utk elakkan bengkak kaki.. posisi mcm ni agak selesa skit bg saya dan senang jgk nk bangun utk ke bilik air mlm2 😊. Ataupon baring mengiring ke kiri dengan bantal letak di celah kelangkang utk keselesaan..

2y ago

sy dh cuba kepit bantal kat celah kangkang tu klau tido mengiring tp still sakit jugak kat tulang ari2 tu. klau baring terlentang sakit blkg n rasa sesak nafas pulak

Samalah kita.. Sy mmg ada Spondylisthesis. Sakit nya xdpt digambarkan. Fikirkan happy baby sikit hari jer lagi nak keluar. Tp Sis jgn biar sakit tu bgtau Doktor atau dptkan bantuan phisioterapy pain management berdekatan yg khas tuk ibu mengandung. Mcm sy kandungan 7 bulan dah berat sy cari tilam yg sesuai...lega rasa

Bykkan baring mengiring ke kiri beralaskan bantal secukupnya esp di lapik bantal di celah peha & betis supaya setara dgn tlg blkg dan alas bantal di perut bg menampung loads kandungan yg makin sarat. Boleh tukar2 posisi cuma posisi terlentang tak elok lama2.

Samalh mcm sy..mlm mmg susah no tdo..time nk dkat pg ngantok sgt Bru terelap..klau kje pg mmg mata panda n letih la..klau kje ptg or cuti alhmdlh..bolh rest n cver tdo😁..sabar jela ye..

Nak pesan please jgn baring terlentang terlalu lama..berat kandungan akan menekan/pressure your back & tak bagus untuk aliran oksigen ke baby boleh lemas.

5y ago

Saya kalau baring sebelah kiri .. Kalau saya baring Telentang teresa sesak nafas

semakin dekat dgn due.. mmg ada mslh utk tidur.. nk pusing ke kanan tk selesa ke kiri tk selesa.. its normal

Biasela sis..sya pn dah mula xslesa bila tdo. Nk mengiring pn xkena..minta husband urutkan setiap kali sebelum tdo...😊

sme sis..skit pgang xbpe nk tdo lena sgt..tambah2 lg ,pukul 1 2 pg baby aktif sgt..xksi momy dye tdo..hihihi

Normal sis.😂 lagi dh nak hujung lagi ssh nk tdo.

Sama...mlm2 mcm tido ayam..hihi