perut kecik

Kadang kadang rasa sakit hati dengan mulut orang.. Asal dah masuk 8 bulan pun perut masih kecik.. Tak nampak pun.. Eumm eumm.. Betul ke orang kata perut kecik baby kecik.. ☹️

70 Balas

Biasa je tu. Tapi sebab jenis saya selalu pakai baju labuh dan besar, orang tak boleh jangka saya mengandung berapa bulan dulu. 😂 Tengok gambar pun macam tak mengandung. K Perut kecil ke besar, yang penting anak sihat. Ikut nasihat doktor, baru lega.

Tak semestinya sis. Saya, sampai kesudah orang dok kata perut kecik. Tapi lahir2 alhamdulillah, 3.42 kg walaupun on 37 weeks. Baby saya lahir lebih berat daripada officemate yg perutnya besar masa pregnant. Jadi ignore je kata2 perut kecik, baby kecik

Tak jugak sis..sy perut kecik..8 bulan baru nampak cam buncit..sekali lahir bayi 3.1kg..kawan yg perut besar bayi lahir 2.9kg je..so tak perlu risau ye sis perut kecik ke besar..kalau org ckp perut kecik ckp je baju la yg besar..

Xpa. Perut sya kcik jerr dlu smpai branak. Ada la jiran² tegur perut kecik saja tpi bby kluar 2.63kg. Normal kecik baby. Masa doc scan pun ckap prut sya kcik tpi jgn rsau sbb brat bby kmu normal dia ckap. Skrg dia dh nk 7months, gendut sudah 😂

Jgn layan mulut org sis, abaikan,Kita enjoy dgn pregnancy Kita ,perut kecik ke ,besar ke ,yg penting bahagian Kita,yg lain pedulikan apa org nk kata,yg penting Kita sihat ,baby sihat, sis enjoy mengandung & nk melahirkan,chill² je sis.

Sy pon dah 8 bulan ni, perut kecik je, tp berat baby dah 2kg lebih, baby pon sihat alhamdulillah. Org2 yg bercakap tu biarlah dia, sy rasa yg kecik ni pon berat dah bwk hulu hilir, blom lg time nk pusing bdn time tido 😅😂

Saya plk x pernah terasa orang ckp2 pasal perut saya.. 😅 ntah la knpa. . Boleh di katakan asal jumpa2 orang tya usia kndungan mesti drg ckp kecik.. Lpas tu saya ckp balik a ah kecik kan sambil sama2 ketawa😄😄😄 x terasa apa pun...

4y ago

A ah kan sis... 😆😆😆

Orang kata baby kecik senang nak beranak sis.. yang penting jaga pemakanan, baby sihat dan cukup sempurna dalam perut. Lepas beranak pun senang nak kurus balik.. InshaAllah segalanya dipermudahkan ya sis tak payah fikirkan sangat 🤗

Sama mcm sy sis..haritu checkup nurse check perut lpstu ckp perut sy kecik..lpstu dia ckp tkt bby kecik n cerita kt sy ape risiko kalau bby kecik..smpai naik tkt sy..ni 5hb checkup skli scan perut..hrp2 saiz bby ikot kandungan laa

Xjuga sis...sy pn dh 34 weeks...perut nmpk xnmpk je...kdg xnmpk mcm preggy pn,nmpk mcm perut bncit,tpi alhmdllah,scan baby dh 2.4kg...dktor pnh ckp,sllu klu perut kcil xsmstinya baby kcil...kbykknnya perut kcil baby bsar 😅...