Hai mommies ada tak yang pregnant tapi perut tak nampak pun sgt .Sometimes kecik hati Sbb preg 7 bulan org kata kecik hm

25 Balas

Saya baru nak masuk 7bulan. Perut masih comel loteh ja tak nampak sangat. Alhamdulillah baby sangat aktif bergerak. Haritu ada tanya doc, normal ke perut kecik? Doc kata perut besar pun tak semestinya baby mereka besar dan sebab dalam perut ibu ada lemak air ketuban uri apa semua that why dan ikut pada fizikal ibu, saya tinggi badan kecik perut pun comel comel gitu ja Masih bertenaga buat kerja Dont worry as long as ibu dan baby aktif. 😘

Alaa abaikan je bila org ckp mcmtu.. Ramai je preg tp perut tk nampak walaupun dh nk bersalin pun. Actually seronok perut kecik psl tak perlu susah2 nk cover perut bila pakai baju. Kalau perut besar baju pun kena cari yg besar supaya tk ketat kat perut lepastu payah nk membongkok or tunduk.

don't worry sis..saya ni pregnant sampai week 38 orang cakap tak nampak perut.. ni tengah tunggu due 22/12 tapi still orang cakap perut kecil je macam baru 7month pregnant 😅 jangan kecil hati sis..perut kecil senang kita nak jaga lepas bersalin nanti, cepat je susut InsyaAllah 😌

hi kita time first baby pon kecik je perut dah 8 bulan baru nampak besar sikit perut , tu pon org tak caye kit dah sarat sbb perut katanya kecik , time anak saya lahir pon besar jugak 3kg lebih, itsokay mommy asalkan time checkup doc kata baby ok smua normal mommy jgn risau tau ❤️

Hi. Saya dah 7 bulan baru obvious nampak perut. Takpe mommy. Perut besar ke kecil tak menjanjikan bayi tu sihat. As long mommy dan baby check up tengok okay, okay la. Mommy senang nak pilih baju so tak perlu asyik nak beli baju besar tutup aurat masa pregnant kan 😊

Saya sis, perut halus je ada ada takda ni ha. Yang penting baby dalam perut berat normal dan sihat. Positive je, maybe baby taknak perut mama dia ada stretch marks kot. Fikir benda benda positive sis, kalau fikir apa orang kata sampai ke sudah la kita ni tak happy.

lex laa kak .. first baby memang perut kecik . sy pown tengah pregnant 7 month , first baby jugak dn perut kecik jugak 🥰 lg best perut kecik sb orang tk tahu kita da preg 7 bulan . orang dok ingat 4 bulan camtu 🤭

Sama la dgn sy. 7 bulan sudah. Org ingt bru 4 bulan. Hahaha. Sy jenis tinggi dan kurus. Mybe nmpk perut xbesar padahal lgi 2 bulan nak meletup sudah. Hehehe. Dgr dan gelak2 je la org tegur. Enjoy the pregnancy journey.

Kalau sy suka org cakap mcm tu, biar surprise Tiber dah ada anak. Kalut nak tgk perut org. Nak bergerak mudah perut kecik ni, Xyah nak usung perut ke sana sini. Nak maintain lepas bersalin pun mudah nnti.

biar lah org nk kata apa,mulut manusia nie x leh control...janji mommy dgn anak sihat... pastikan setiap Kali checkup Tanya berat badan bby berapa ...apa yg mommy Rasa just Tanya jew dgn doc....tc mommy