Waktu baby anda aktif

Jom share waktu bila baby korang aktif? Baby sya aktif bla petang bawa ke mlm

59 Balas

sy rasa mcm baby sy aktif 24jam haha.ada kdg2 je xrasa dia kick..slalu dia akn snyp kjp dlm tgh hari smpai lps asar,then dia akn aktif smpai ke tgh mlm..sy bngun pg pon dia aktif jgk..tp xthu la sbb skrg bru 24w kan..maybe dia kecik lg,so byk ruang lg nk gerak dlm perut..

5y ago

oo..insyaAllah baby ok tu sis..asalkan dia gerak,sy pon kdg2 klau baby xgerak dlm masa yg lama risau jgk..

start bergerak 10 minit sebelum masa rehat ibu dia. kemain dia menendang. 😂 lepas makan dia relax. petang balik keje dia menendang pulakkk, makan je terus dia relax. malam lepas maghrib biasa dia aktif. sampai subuh. lepas tu dia tido balik. 😂

Sy siang baby mmg tk aktif sgt... Klu kna kira dr 9am-9pm kdg2 pkl 8pm bru nk ckup 10 gerakan smpi risau kna g hspital ke tk. Tp klu mlm, lps je 12am mmg terys baby jdi ligat dok menendang2 berpusing2 dlm perut mama die ni... Now 31weeks.

5y ago

Semoga selamat melahirkan ye..xsabarny

Baby saya aktif bila saya tengah tidur . Syok betul dia main2 dalam perut ni haa . Sampaikan saya tak boleh nak tidur . 🤣Kadang kadang lepas makan pon dia kemain aktif . Sedap kot makanan yang mummy dia makan . 🤗

5y ago

Oo sy 23 week rabu ni 24..grak gak hehe

baby active malam. siang2 waktu nak kne kira pergerakan baby punya la payah.. nak cukupkan 10 gerakan kne tggu sampai kul 6ptg... gerak2 halus mcm perut lapar je. malam bukan main berpusing2 dia dalam perut

3y ago

Samalah Dengan Sayaaa .. Alahaii Payah Betul Nak Kira Tendangan Dye Waktu Siang .. Kalau Dah Start Kul 7 Sampai Ke Tengah Malam , Aktif Kemain .. Saje Jer Tanak Bagi Mummy Rehat ...uhuhukkk

Baby saya aktif start 3pm lebih sebab time tu dah balik kerja. Memang melompat kat dalam sampai ke subuh esoknya. Time nak kira kicks tu la dia nyenyak tidur. Puas kacau nak bagi dia kick 😂

5y ago

Dah 31 weeks

Petang Sampai Ke Subuh Aktifnyer .. bila Siang , Alahai Halus Jer Kicking Dye .. Nak Kira Tendangan Dye Pown Susah .. Memang Malam Tak Boleyh Nak Tidur .. Tidur Siang Jer .. Uhukkk

Baby sy aktif x menentu.. Sekarang ni peel ni ganggu mama tidor malam sampai ke subuh.. Pg pon die x tidor2 lg.. Sampai nak masuk sarapan pon rase mcm nk termuntah balek 😅

Dulu waktu nak dekat tengah malam saja mulalah aktif baby dalam perut tapi sekarang ruangan maybe semakin sempit masuk 35 minggu jadi selalu kena tegur baby bagi gerak.

5y ago

Terima kasih awaknya mendoakan.

pagi,tgahhri,ptg mlm dia gerak..aktif sgt smpai tkejut masa tgah tido..tmbah2 dia tahu ibu nk makan..laju ja dia gerak2