Sebelum VS Selepas Berkahwin

Jeng jeng jeng! Keadaan paling biasa sangat buat mak-mak selepas kahwin, bandingkan balik berat badan sekarang dengan sebelum berkahwin huhuhuhu 🤭 Min pun berubah ya lepas berkahwin. Sebelum kahwin: 1 ➡️ Selepas Berkahwin: 2

Sebelum VS Selepas Berkahwin
102 Balas

Tinggi 155cm berat 40kg, time pregnant tu turun sbb tkde selera. Biasa berat 43-45 kg. Masa 8bulan berat 50kg. Lepas bersalin 40kg semula. Sekarang mungkin naik dah 🤣 sebab masa berat 40 kg tu kaki macam takde lemak langsung macam orang sakit. Skrg nampak la berisi dan sihat balik. Mummy's jangan diet tau time menyusukan anak.. Biar lah kita gebu sikit untuk sementara. 👍👍👍

dlu berat 80+ mse kawin lpas tu prgnt berat turun ke 70+ sbbkan mknnx boleh masuk asal mkn muntah 🤮 dah 3rd tri baru naik balik 80+..lpas pantang turun berat ke 60+ x silap HAHAHA lme2 mcm naik plak lpas demand ank dah kurang utk menyusu dan dah tak pump selalu jadi 80+ oh no! kena diett!!

hmm 40kg pn xsmpai😅 tp bila mengandung je baru naik skrg 34w berat 49kg tgh tggu hari je ni, sbb GDM on ubat so kena bersalin 37 ke 38 minggu.. nurse pn kata awk ni kurus tp blh sngkut plk GDM 😅 nk buat mcm mna, nasib badan...

1mo ago

mkn manis tu blh lh ..

Sebelum kahwin sampai mengandung trimester kedua berat maintain 67kg, lepastu menaik sampai 73 ke 74kg macam tu. Lepas bersalin turun 68kg, sekarang naik balik rasanya sebab sentiasa lapar and haus bila menyusukan anak. Perut pun dah kedepan sikit.

Sbelum kawin no1 dlm 46kg.. lps bersalin ank sulung berat 49kg. Skrg baru je lps bersalin ank kedua berat 60kg (masih dlm pantang) aduhai kali ni mcm ssh sguh nk turut berat.. harapnya berjayala dpt berat sekurang-kurangnya 50kg huhu..

sebelum kahwin berat 55kg , lepas bersalin drop terus ke 45kg lepas tuh push bagi dpt 50kg . itu pun still nampak keding. stress betul tgok diri sendiri. dgn tiap kali jumpa org duk ckp benda sama kenapa makin kurus. 😑 .

sebelum kawin 64 . Lepas kawin 70 huhuu , masa mengandung turun sampai 64kg semula. Berat sehari sebelum bersalin 66kg . Selepas bersalin 60kg, tengah fasa nak turunkan lagi. Harap harap dapat berat badan ideal 55kg

sblom kahwin berat 36 kg .. da kawin pregnant naik smpai 50 kg (trimester kedua & ketiga) .. time buka buku pink berat bdn 37 kg .. da bersalin ni berat 42 kg .. kene naik kn berat bdn lgi ..

maintain no syatu🤣 dari zaman sekolah now dah 30..statik 45..merasa naik 50 Smpai 60 pon Sebb mengandung..lepas bersalin turun 49kg..lepas je cucuk depo terus back to normal 45kg..

2 ke 2 Sebelum kahwin 59kg (BMI ideal) Sekarang 2 tahun selepas bersalin 50kg (glucose intolerance dan masih menyusukan anak). Sebulan dah berat naik ke BMI normal. Syukur.