Minggu kehamilan ke berapa anda mengetahui jantina bayi anda, Ibu?

Voice your Opinion
0-13 minggu
14-27 minggu
28 minggu dan ke atas

550 respon

10 Balas

masa anak first mmg Sye tak tahu jantina anak , da masuk labour room dokter scan lagi sekali utk tgok keadaan baby, tak nmpk jgak jantina cuma da nak habis scan tu Sye mcm nmpk sekali imbas je, jadi tk pasti sbb masa tu Tk pakai Spek mata dalam labour room 😅da bersalin dokter tunjuk sruh bagi tau anak laki ke perempuan. Sye ckp perempuan 😅😂semua doktor gelak ada 3 org je masa tu , doktor ckp tgok betul2 ibu laki ke perempuan, mula dah sye kata tak nampak la mata sye tak nampak semua terkejut betul2 ibu nmpk tak , Sye pejam kjap bukak balik mata terus nampak baby lelaki 😅.. Alhamdulillah masa tu bulan puasa azan subuh bersalin jumaat

tau je mngandung ,kata hati mengata kan ank sye bby boy😅😅tpi ble scan pon dokte xde kate pape..n sye pon xde nk tnye...makin besar perot mkin kuat kata hati tu..lahir2 eyh betul dpt bby boy

Saya tak tahu jantina dan bakal tahu masa bersalin nanti... doakan baby siht walafiat 🤲✨

5mo ago

sama la kita

mngkin 10/1 ni bru dpt thu kot

skrg 28w masih xtau

20w mcmtu

Tak ingat lah. :)

20.week n above

👌

Tak ingat