Bukan salah nenas

Jangan tuduh nenas. Mungkin kebetulan saja, pada hari dia gugur, dia makan nenas. Pada hakikatnya dalam 40% ibu yang gugur, tiada janin pun terbentuk di dalam kantung dari permulaan lagi. Dalam 70% ibu yang gugur, kerosakan benih menyebabkan sindrom & kecacatan teruk sebelum ia gugur. Sumber: FB Dr. Imelda Balchin

26 Balas

Penyebab keguguran sebernanya bukanla disebabkan nenaas. Menurut kajian yang saya ad terbaca di satu majalah, jika kita makan 10biji nenas dalam satu masa, baru boleh terjadinya keguguran.

5y ago

Tapi kalau tubuh si ibu tidak kuat. Makan sikit pon boleh gugur kalau nenas muda.