Bukan salah nenas

Jangan tuduh nenas. Mungkin kebetulan saja, pada hari dia gugur, dia makan nenas. Pada hakikatnya dalam 40% ibu yang gugur, tiada janin pun terbentuk di dalam kantung dari permulaan lagi. Dalam 70% ibu yang gugur, kerosakan benih menyebabkan sindrom & kecacatan teruk sebelum ia gugur. Sumber: FB Dr. Imelda Balchin

26 Balas

Klu nanas yg masak to boleh tpi jgn bnyk.. Setahu sya nenas yg muda yg masih asam yg boleh mnyebab kn keguguran..

Sy yg xnk anak pun cbe mkn nenas,tp xjatuh jugak,,,alhmdulillah dh 25week msih ade dlm perut

betul. nenas bantu janin yg xkuat tu jatuh je. actually mmg janin tu yg x mnjadi

Sy xmkn nanas sepanjang tahu mengandung smp bersalin. Baik dgr ckp org tua.

Sbnarnya atas badan masing2..klau sy xberani..Nasib xngidam nak mkn..

Elakkan mkn nenas muda

Betul sis..

Setuju..

betul3

Setuju