Hi mommy

Nak tanye,saya pregnant 13w,teringin sangat nak makan buah nenas boleh ke ye?orang tua larang,tapi saya nak sangat.Hmm risau lah orang kata makan nenas boleh buat kn baby gugur #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

Saya makan dari kandungan 7weeks sampai sekarang 13weeks still makan tp makan berpada je untuk lepaskan teringin. Nenas yg dah masak ranum memang sedap makan sejuk2 hehe 😁

1y ago

hemm dah tak risau,nanti suruh husband petik je belakang rumah ni ada banyak😁

pakar pemakanan bagi pamplet makanan yg boleh tambah vitamin pada ibu mengandung, salah satu nya nenas

1y ago

ohh ye ke thanks,,lepas ni dah tak risau sangat nak makan buah nenas😁

mkn berpada just utk lepaskan keinginan..jgn bedal sebijik terus

Nenas muda yg tak digalakkan. Nenas dah masak ok jee.

Boleh jika tiada alahan dan makan nenas yg dimasak