Saje nak mluah..sbb sni xde lelaki..n da tntu semua prmpuan🙃

Jadi suri rumah sepenuh masa ni..kdng2 terasa sedih..xde duit sndri..nak bantu parents sndri pun susah..kdng2 kta bagi ape2 kt fmly sndri pun..husbnd da lain muka..tapi bila kita kerja ade duit sndri..suami pula akan minta untuk sama2 bayar kperluan(bil api air,sewa umh)bukan xboleh byar sma2..tp bila suami duit lebih yg dia akan hulur adik brdik dia dlu..sy tlg Dia plk asyik hulur adk brdik..adik brdik plk bkn nye fakir miskin..suma ade psngan..komitmen dwg pun lbh rndah dri kteorg..sy bukan nk bkira tapi dsebab kan sikap husbnd buat sy rse nak bkira..raya thun sudah2..sy minta duit raya buat xtau..xmnta byk..cuma nk phtian je..tp sy xdapat..dlm masa yg sama..adik suami mnta..terus dapat..si adik umo da 20an ye..si istri xdpat..tapi si adik dpt..pnh mengandung ank ptma bulan puasa..sy xlalu nk mkn nsi..suami tnye nk mkn ape..sy jwb la sy xnk nsi..ape2 je..skli suami bwk balik cuma nasi bungkus dia je dr bazar..sikit pun xde beli kuih2 kt sy 1hri sy cuma mkn biskut skping sbb xlarat n xlalu..tp suami blik cuma bwk nsi dia je..lps tu sy trsa dia mrh kn sy blik..tdi kata xnk nasi.lps bbuka bbuka kteorg bsiap nk g hsptl nk mlwat mertua..smpai kt hsptl..sblum blik suami hulur duit rm100 kt si adik yg jga mertua..mse tu sy mmg tgk dia hulur duit tp tgk sbb pelik mne dia dpt duit..sdng kn dia kata xde duit blum gaji..smpai kuih 3 singgit bli untuk sy pun xleh..da la waktu tu perut lapar sgt..tkilan lg dia xbwk ape2 mknan lain slain nsi..ttbe ade duit bg pda si adik..sbb tu sy tgk dia hulur..lps suami nmpk sy tgk dia hulur duit..balik tu dia soumd sy..asal muka tu?duit dia jangan nak pertikai kn dia bg pda adk beradik".hari lain plk..kteorg g beli barang dpur..sy masih pregnent 6,7bln ye..sy ngdu kt dia..yg sy rse lapa sgt n xlarat..tp dia marah blik..dia kata "org pun lapa jgk!"dia lapa dia bukn berbdn dua..sy berbdan dua..sedih rse bila suami xmemahami..suami pnh bonus tapi sy xmersa duit lbh dri suami untuk diri sndri..cuma dia blnja mcm tu jela..tp dia bonus dia akan hulur adk brdik dia dlu..bg merasa duit bnus dia..byk lgi kalo nk cte..ni slah stu cte knpe sy rse bkira gn suami sndri..

20 Balas

Sama la laki saya pun. Adik dia buat xcident kereta kami masa pinjam kereta, dia kata takpalah budak lagi. Budak tak budak, tu kereta first car saya beli. Nama saya sendiri. Budak tak la budak sangat dah 20an juga umurnya. Dah la saya mmg jenis jaga kereta.

Ya Allah.. geramnye . Utamakan istri dulu klau ye pon.. 🥹 .. knape smpai mcm tu skali suami awak.. awak da la tgah pregnant . ptotnye lebih manjakan awak dr segala aspek.. semoga awak kuat ye..

taktau kenapa.. rasa sebak baca post sis ni.. smoga sis kuat & diberikan petunjuk untuk next step. semoga dipermudahkan segala urusan sis dan anak2 ..

kalau saya la sis .. mmg saya luahkan je apa yg saya rasa .. nak gaduh pun gaduhla .. hidup terlalu singkat untuk memendam rasa .. untuk bersedih ..

yaAllah. sis. sabarnyee sis. kalau sy dah berperang mulut dah tu. langgar hukum sungguh suami tu. patut dahulukan wife.

Allah.. ksian nya awk.. sabar ye awakk.. smoga awak trus kuat ye.. smoga Allah beri kesedaran pd suami awk.. 😌

Ni stock jantan tido time kursus kahwin lah ni. Dlm kepala lubang lubang lubang tu yg nak kahwin sgt tu

kdg2 kite tertanya2 dlm hati kan sis..siapa kita dlm hati suami..hanya pd Allah tempat mengadu..

bukan kita boleh melapor dekat jais ke kalau ada. problem macam ni ?

geram pulak kite baca..