luahan hati

hi mom, sy skrg tgh pregnant 28w . sy n suami pjj , sy tinggal dgn family sy . sy ad 2 adik brdik . sy sulong . adik umur 25+ . adik sy slalu doa bruk kat sy . nnti ssh nk brnak la , menghadap maut la . plus dia mmg malas . hri2 yg kmas umh sy , msk pom sy , dia jam 2 bru bngun .. sbb fmily sy smua bkerja .. sy ngadu kat mak then mak suh sy mngalah . kne jage emosi . kne abaikan adik tu . sbb prgai adik mmg mcm tu . tp knpa sy slalu sedih .. trfkir knpa fmily sy anggap sy ni xbrmkna lgsg . sy ad rmh sndri tp xbrni nk duk sorg . nk duk ngn mak mrtua tpi smua dah mninggal . sy rasa mcm nk kluar dri tmpt ni 😭 tp takde tmpat hala tju , tiap mlm sy mnangis smbil berdoa. nk ikut suami pom xbleh sbb cmpny dah provide tmpt tgl tuk staff . sy xbgtau suami sy sbb taknak dia risau n sdih . adik sy bru hbis study sbb tu ad kt rmh skrg . sy plk resign time nk khawin hritu sbb xsihat . hmm sy dri kcik mmg dibandingkan dgn adik . yg slalu kne mngalah tu sy la . cuma kali ni sbb preg kot emosi sgt2 . lgi2 dgn doa dia tu . maaf sbb panjang . trima kasih sudi baca 🥺

3 Balas

sy pun mcm awk .. abg sy dduk rmh nenek so takde kait sgt, sy pjj dgn suami .. kat rmh fmily sy, adik dan ayh .. mak sy dh meninggal .. sy selalu rasa nak dduk rmh sorang tp takut terjadi apa2 kan .. adk sy tersangat malas, cwn pinggang pun mls nk basuh .. sy penat .. ayh sy faham keadaan sy .. tp adik sy tu, mulut tak jaga .. hritu sy mengamuk, sy ckp mcm2 laa yg xkena .. lps pd mengamuk tu, sy xberckp dgn dia .. dia pun diam .. masak sndiri apa yg dia nk mkn .. kitorg dh xbnyk ckp skrg .. setiap minggu .. sy akan ke rmh sy, rest dr pagi smpai ptg . ptg su akan balik ke rmh fmily . sy me time kat rmh sy tanpa ada gangguan sikit pun .. tenang sgt bila duk rmh sendiri ni .. tp xboleh bermalam laa .. semoga kita terus kuat dan banyak sabar dgn adik mcm ni ..

xde makne n x makbul pun doa dgn mulut adik y cam longkang tu..awk jgn ssh ati.y paling mustajab doa suami awk nnt mse nk bersalin n ibu bapa.xyah layan perangai super tu..awk jg emosi awk..jg kesihatan n bb dlm perut.. adik tu bknnye bdk2 lg..dah tua bangka bkn dia xtau nk hormat kakak dia n pk mne baik buruk.

1y ago

xpe..awk just kena kuat..kadang kite kena pilih utk pentingkan diri kite dlu dari org lain..klau awk sedih bb pn x suka.klau rase stress usap perut bercakap ngn bb insyaAllah tenang

Adik sis tu xmtang.. bia kan die jgn trase hati.. kalau makin layan makin sakit ht.. mcm sy time tgh pregnant org2 yg sy tau jenis negative mmg sy xbyk communicate and sy jauhkan diri sb xnk stress yg xspttnye.. sy doakan sis dipermudhkan urusan